400 felett van a kórházban ápolt koronavírus-fertőzöttek száma

járvány
2021 szeptember 21., 07:39
comments 1

5 újabb áldozata van a koronavírus-járványnak. Az elmúlt hét napban átlagosan 6 koronavírus-fertőzött hunyt el. (Szeptember elején még csak 1 áldozatot jelentettek naponta átlagosan.)

link Forrás

A legfontosabb adat a halálozások mellett a negyedik hullámban a kórházban kezelt koronavírus-fertőzöttek száma. Jelenleg 401 Covid-fertőzött igényel kórház ápolást.

link Forrás

Ütemesen nő, de talán van egy kedvező adat. Pár nappal ezelőttig szinte hajszálra ugyanannyi Covid-fertőzött volt kórházban, mint tavaly ilyenkor, amikor még nem voltak beoltva 5,8 millióan.

Tavaly innentől kezdett igazán felszaladni a súlyosabb állapotban lévők száma. Ezt egyelőre nem követik a mostani számok, az oltások miatt lehet abban bízni, hogy kevesebben kerülnek majd kórházba, mint tavaly ősszel. Ugyanakkor a be nem oltottak miatt így is jelentős terhelés érheti majd az egészségügyet.

link Forrás

45-en vannak lélegeztetőn.

link Forrás

Ami nehezen kezelhető adat, az az új fertőzötteké. Kedd van, a hétnek az a napja, amikor a legalacsonyabb az új fertőzöttek száma a hétvégi kevés teszt miatt. A 7 napos mozgóátlag ugyanakkor már a 400-hoz közelít. De biztosan ennél is sokkal többen kapták el a deltát. Tavaly 800 volt ebben az időszakban az új fertőzöttek 7 napos átlaga, miközben ugyanannyian voltak kórházban, mint most.

link Forrás

A tesztek száma nőtt ugyan nyár óta, de messze nem annyival, mint amennyit egy villámgyorsan terjedő delta variáns indokolna. Kevés teszttel kevés fertőzöttet találnak.

link Forrás

A teszteken belül a pozitívak aránya 2,9 százalék.

Orbán Viktor tegnap is megismételte, hogy szerinte az oltás az egyetlen fegyver a vírus ellen. Ebben viszont nem állunk jól. Az EU-s átlagot már messze nem érjük el, és nagyon lassan nő az oltottak száma. Tegnap mindössze 2 644-en kapták meg az első oltást.

link Forrás

Eddig összesen 5 862 458-en kapták meg az első, 5 579 231-an a második, és 626 ezren a harmadik oltást.

A meglévő napi új fertőzöttek száma alapján lakosságarányosan az elmúlt két hétben Nógrádban és Budapesten nőtt leginkább az új covidosok száma.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.