A Budapest Pride felszólította Jakab Pétert, tartsa be az ellenzéki értéknyilatkozatot

2021 szeptember 21., kedd 9:02
7

„Ha Jakab Péter kormányváltás mellett rendszerváltást is ígér, az első feladata elhagyni a buzivicceket és a szexuális erőszakot relativizáló vicceket” – írja Facebook-oldalán a Budapest Pride, hozzátéve, hogy szerintük Jakabnak „nem viccelődnie kell a szexuális erőszakon, hanem éjt nappallá téve a visszaszorításán dolgoznia”.

A posztban felszólították a Jobbik elnökét, tartsa be a közös ellenzéki értéknyilatkozatot, ami „elítéli a gyűlöletpropagandát”, mert „a hatpárti koalíció elköteleződött abban, hogy nem támogatnak olyan jelöltet, aki emberi méltóságot sértő kijelentéseket tesz”.

Jakab Péter Fotó: Halász Júlia

Jakab Péter hétfőn arról beszélt a parlamentben, hogy Orbán Viktort megerőszakolhatják majd a börtönben, úgy fogalmazott, „a börtönben még Orbán Viktorból is lehet Orbán Viktória”.

A Budapest Pride hosszú posztjában kitérnek arra is, hogy szerintük „elfogadhatatlan, hogy egy olyan politikus kérjen felhatalmazást az ország vezetésére, aki számára az LMBTQ közösség csak egy poén csattanója”. Szerintük Jakab „nemcsak buzizott egyet a parlamentben”, hanem „szexuális erőszakkal viccelődött”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt