A Budapest Pride felszólította Jakab Pétert, tartsa be az ellenzéki értéknyilatkozatot

POLITIKA
2021 szeptember 21., 09:02
comments 7

„Ha Jakab Péter kormányváltás mellett rendszerváltást is ígér, az első feladata elhagyni a buzivicceket és a szexuális erőszakot relativizáló vicceket” – írja Facebook-oldalán a Budapest Pride, hozzátéve, hogy szerintük Jakabnak „nem viccelődnie kell a szexuális erőszakon, hanem éjt nappallá téve a visszaszorításán dolgoznia”.

A posztban felszólították a Jobbik elnökét, tartsa be a közös ellenzéki értéknyilatkozatot, ami „elítéli a gyűlöletpropagandát”, mert „a hatpárti koalíció elköteleződött abban, hogy nem támogatnak olyan jelöltet, aki emberi méltóságot sértő kijelentéseket tesz”.

Jakab Péter
photo_camera Jakab Péter Fotó: Halász Júlia

Jakab Péter hétfőn arról beszélt a parlamentben, hogy Orbán Viktort megerőszakolhatják majd a börtönben, úgy fogalmazott, „a börtönben még Orbán Viktorból is lehet Orbán Viktória”.

A Budapest Pride hosszú posztjában kitérnek arra is, hogy szerintük „elfogadhatatlan, hogy egy olyan politikus kérjen felhatalmazást az ország vezetésére, aki számára az LMBTQ közösség csak egy poén csattanója”. Szerintük Jakab „nemcsak buzizott egyet a parlamentben”, hanem „szexuális erőszakkal viccelődött”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.