Jakab Péter arról beszélt a parlamentben, hogy Orbán Viktort megerőszakolhatják majd a börtönben

POLITIKA
2021 szeptember 20., 19:45
comments 20

Újfent teljesen értelmetlen szócsatát vívott egymással a parlamentben Jakab Péter, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje, valamint Orbán Viktor miniszerelnök. Jakab az azonnali kérdések órájában Orbánnak szegezte a kérdést, hogy

eleget lopott-e már,

és azt mondta: „Az Egyesült Államok elnöke nemrég Önt nemes egyszerűséggel gengszternek nevezte, miniszterelnök úr. Mi ennek az oka?”

link Forrás

Orbán szerint Biden elnök valószínűleg csak összekeverte Magyarországot Ukrajnával. Jakab erre arról kezdett beszélni, hogy Orbán az elmúlt 12 évben lopott magának egy országot, „de ami még ennél is nagyobb bűn, hogy ön elérte, hogy egymásnak ugrasztotta a magyar embereket. Ebben az országban mindig valakit gyűlölni kell, most éppen a szivárványos zászlót, ami higgye el, nekem sem a szívem csücske, de ettől még sosem fogom őket a gyűlölet céltáblájává tenni. Mert egy: magánügy. Kettő: a gyűlölet előbb-utóbb mindig visszahull a gyűlölködők fejére. Úgyhogy azt mondom Önnek miniszterelnök úr, hogy így a vége felé ön is fogja kicsit vissza magát, mert

a börtönben még Orbán Viktorból is lehet Orbán Viktória.”

Orbán erre pedig azzal reagált, hogy Gyurcsány Ferencet hiányolta a parlamentből. „Próbáltam megérteni, mi a kérdés. Láthatóan, ha a porondmester nincs itt, a kérdések sem mennek. A tények kedvéért szeretném rögzíteni, hogy Magyarországon 2010 óta mind a nemzeti vagyon, mind az állami vagyon jelentősen nőtt” - mondta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.