Ettől Árpád vezér is bepisilt volna a nevetéstől

ÉLET
2021 szeptember 21., 11:42
comments 4

Ennek a cikknek annyi a célja, hogy 2-12 önfeledt percet szerezzen neked azzal, hogy megismertet a legviccesebb magyar nyelvű internetes tartalmak egyikével.

Ismeretterjesztő cikkről van szó, a témája az, hogyan néztek ki az ősmagyarok. Jó téma ez, különösen turánista-pártus szemléletű feldolgozásban, halál komolyan előadott antropológiai megközelítésben. De ilyet azért már sokat láttam. Olyant azonban, amihez ilyen tökéletesek lennének az illusztrációk, vagyis a mai magyar közéletből vett példák, sohasem.

Az írás a taurid típusú magyarok bemutatásával indul. Azt gondolom mindenki alapnak tekinti, hogy Árpád és az ősmagyar vezérek szabír származásúak voltak, vagyis Mezopotámia északi részéből, a Zab folyó mentéről jöttek. A szabírok fő embertani csoportja a taurid vagy anatóliai, kisázsiai, előázsiai típus. Hogy az milyen?

Átadnám a szót:

"Sasorrú, kreolos bőrű, fekete hajú, sovány, kiaszott arcú típus, a Jézusi arc, Szent László arc hordozói. A férfiak testszőrzete nagyon erős. Mezopotámia, Szíria, Palesztína és a Nílus deltája a Koptok lakta rész legáltalánosabb embertípusa! A sztyeppi világban is megtalálható, minden esetben vezérsírban! Királyi szkíta típus, ősmagyar típus. Pártus uralkodók, Árpád típusa! Az emberi civilizációt ez a típus teremtette, a mágusok népe."

És mindehhez az illusztráció?

Annak illusztrálására, hogy a fantasztikus cikk még miket tartogat, íme egy másik, véletlenszerűen választott illusztráció:

Jó olvasgatást!!! Nem fogod megbánni, ez csak a turáni jéghegy csúcsa volt.

Figyelmeztetés: az itt linkelt eredeti cikk végén, Bogár László alatt nem sokkal, meztelen nős fotók láthatók. Akit ez traumatizál, Bogárnál szálljon ki!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.