link Forrás

Márki-Zay Péter ellen indul egy DK-s politikus a hódmezővásárhelyi előválasztáson, nézd élőben a vitájukat!

POLITIKA
2021 szeptember 21., 15:01

Hódmezővásárhely a legújabb állomása a Partizán három hetes roadshowjának: a mai vitánkon Csongrád-Csanád 4. számú választókerületének jelöltjei mutatják be elképzeléseiket a térség és hazánk jövőjéről.

Kik vitáznak?

  • Márki-Zay Péter - A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke és miniszterelnök-jelöltje, Hódmezővásárhely polgármestere.
  • Mucsi Tamás - A Demokratikus Koalíció makói önkormányzati képviselője, a Velnök Közéleti, Kulturális és Polgári Egyesület tagja.

Miről vitáznak?

  • A makói és hódmezővásárhelyi egészségügy helyzetéről.
  • A Continental makói gumigyárának dolgozóinak védelméről.
  • A rabszolgatörvényről.
  • Jakab Péter tegnapi országgyűlési felszólalásáról.

Az előválasztás győztese jövő tavasszal várhatóan Lázár Jánossal fog meccselni, aki 2018-ban a szavaztok több mint 51 százalékát szerezte meg, tehát egyáltalán nem lesz könnyű feladat az ellenzék számá ezt a választókerületet elhódítani a kormánypártoktól.

Szeptember 6-a és 26-a között a Partizán - kiemelt médiapartnerével, a 444-gyel együttműködve - 32 országgyűlési egyéni választókerületben rendez vitákat az ellenzéki előválasztáson induló jelöltek között.

A maratoni vitaturné második hétében az ellenzék fővárosi politikusaira kerül sor, utolsó héten - az elsőhöz hasonlóan - pedig újra a vidéki indulók kerülnek főszerepbe.

A vitákat élőben a Partizán Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán, illetve a 444.hu Facebook-oldalán követhetitek, a viták legizgalmasabb pillanatait összefoglaló 5-10 perces videókat pedig elsőként a 444 napindító hírlevelében találhatjátok meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.