Zárt kapu mögött kell játszania a magyar válogatottnak a rasszista szurkolók miatt

magyar válogatott
2021 szeptember 21., 15:07

A FIFA 200 000 svájci frank (65 millió forint) bírságra és két zárt kapus meccsre büntette meg a magyar válogatottat a szeptemberi, angolok elleni vb-selejtező meccsen történt rasszista megnyilvánulások miatt.

A büntetés a FIFA által itthon rendezett meccsekre vonatkozik, vagyis a világbajnoki selejtezőkre. Az első mindenképpen zárt kapus lesz, a másodikra vonatkozó büntetést két év próbaidőre felfüggesztették. Vagyis várhatóan az október 9-i, albánok ellen meccse biztosan nem lesznek nézők. San Marinóval játszik még a válogatott itthon a mostani sorozatban, ott már lehetnek nézők. Majd két évig árgus szemekkel figyelik a magyar szurkolókat.

link Forrás

A meccsen, ahol a magyar válogatott sima, négygólos vereséget szenvedett, a szurkolók egy része már akkor fütyülni kezdett, amikor az angol játékosok letérdeltek a rasszizmus és a kirekesztés ellen tiltakozva. Majd Raheem Sterling és Jude Bellingham megmozdulásainál huhogtak.

Raheem Sterlingen repoharakkal dobálták meg
photo_camera Raheem Sterlingen repoharakkal dobálták meg Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

A FIFA közölte, hogy továbbra is határozottan elutasítja a rasszizmus és az erőszak bármely formáját, és zéró toleranciát képvisel a labdarúgás ilyen jellegű megnyilvánulásaival szemben.

A magyar válogatottat az idei Európa-bajnokságon a szurkolók által mutatott diszkriminatív magatartás miatt az Európai Labdarúgó Szövetség is megbüntette. Ott 100 ezer svájci frank és három zárt kapus meccs volt a büntetés, a harmadik meccsnél egy két év próbaidővel. Azt a Nemzetek Ligája következő meccsein tölti majd le a válogatott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.