30 millió dollárért mehet el Frida Kahlo önarcképe

MŰVÉSZET
2021 szeptember 22., 19:46

Elárverezik Frida Kahlo önarcképét. A mexikói művész alkotása több mint 30 millió dollárért (9 milliárd forintért) kelhet el novemberben New Yorkban a Sotheby's aukciósház szerdai közlése szerint.

Ezáltal ez a festmény válhat a valaha árverésen értékesített legdrágább latin-amerikai alkotássá.

photo_camera Fotó: HANDOUT/AFP

Az 1949-ben készült Diego y yo (Diego és én) című kép Frida Kahlót ábrázolja, homlokán élettársa, Diego Rivera arcképével.

Utoljára 1990-ben szerepelt az alkotás árverésen, akkor 1,4 millió dollárért (454 millió forintért) kelt el. Ekkor ezzel a képpel vált Frida Kahlo az első latin-amerikai művésszé, akinek több mint egymillió dollárért kelt el műve aukción.

Budapesten 2018-ban volt amúgy Frida Kahlo kiállítás, arról akkor írtunk is. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.