Egy budapesti pizzéria előtt többször egymás után úgy megvert egy férfi egy másikat, hogy az belehalt a sérüléseibe

bűnügy
2021 szeptember 22., 10:21
comments 4

Vádat emeltek egy 54 éves budapesti férfi ellen, aki egy pizzéria előtt olyan súlyosan megvert egy másik vendéget, hogy az később belehalt a sérüléseibe, olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében.

A vádirat szerint a vádlott kötekedő, agresszív magatartása miatt jól ismert látogatója volt a XV. kerületi pizzériának, amelynek törzsvendége volt a sértett is.

A vád szerinti napon, 2019. október 11-én is mindkét férfi a pizzériában tartózkodott. A késő esti órákban – már ittasan – a vádlott belekötött a sértettbe, folyamatosan provokálta a férfit, aki próbált a konfliktus elől kitérni. A vádlott azonban nem hagyott fel a kötekedéssel, ami a részéről tettlegességig fajult, rátámadt a sértettre, ököllel ütlegelni kezdte a fejét és a testét. Az étterem egyik alkalmazottja és az egyik vendég a sértett segítségére sietett, a vádlottat lefogták, és visszatartották, ezzel lehetőséget adva a sértettnek, hogy a hátsó ajtón át elmeneküljön.

Amikor azonban a fogásból elengedték a dühöngő férfit, az a sértett után ment, majd a pizzéria előtt újra rátámadt és testszerte ütlegelte, rugdosta őt. A bántalmazásnak ismét a pizzéria egyik alkalmazottja és az egyik vendég vetett véget, akik a vádlottat lefogták és visszatartották.

A vádlott mindezek után sem nyugodott meg, amint lehetősége volt rá, a sértett után ment, majd amikor utolérte, első ütéseivel a földre terítette a férfit, ezt követően pedig súlyosan, kitartóan bántalmazta.

A vádlott ezután a földön fekvő, eszméletlen, magatehetetlen sértettet hátrahagyva megpróbálta elhagyni a helyszínt, a pizzériából azonban addigra már többen a sértett segítségére siettek, és megakadályozták, hogy a vádlott elmeneküljön, a sértetthez pedig mentőt hívtak.

A bántalmazás következtében a sértett tartósan eszméletlen állapotba került, majd hetekkel később a kórházban meghalt.

A Fővárosi Főügyészség az 54 éves férfival szemben emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A főügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.