Papi mellkeresztet kapott a lelkész, aki újraélesztette a sírásót a temetésen

2021 szeptember 22., szerda 15:47
7

Ezüst papi mellkeresztet kapott a Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspökétől az a pap, aki egy temetésen élesztett újra egy sírásót.

Az OMSZ számolt be róla, hogy múlt csütörtökön egy szabolcsi temetésen lett rosszul a sírásó, de Bárány Péter lelkész gyors reakciójának köszönhetően sikerült megmenteni a férfi életét.

A Nyíregyházi Egyházmegye honlapján azt írják a történtekről, hogy „amikor az atya a temetés szertartását befejezte, a részvétnyilvánítások után az egyik sírásó eldőlt, a fejét beverte a járdába. Péter atya először arra gondolt, hogy az illető elájult, leesett a vérnyomása, hiszen sápadtnak tűnt. Az atya ez alapján próbálta orvosolni a bajt: égnek emelte a férfi lábát, hogy minél több vér kerüljön a fejébe. De hamar rájött, hogy se pulzusa, se szívverése nincs a betegnek, a mellkasa sem emelkedik: ekkor telefonáltak a mentőknek, hiszen ebben az esetben komoly a baj, szakemberre van szükség. A mentőautó negyedóra alatt ért a helyszínre. A mellkaskompressziót a telefonálástól a mentő megérkezéséig végig végezte Péter atya. Körülöttük azok, akik eddig elhunyt szerettük elvesztését siratták, most egy másik ember miatt kezdtek aggódni.”

„Egy-két bordáját szerintem eltörtem, de úgy voltam vele, hogy ne egy egészséges csontozatú embert temessünk el, inkább egy repedt bordájú ember maradjon közöttük élve”

– emlékezett vissza a parókus.

Az egyházmegye honlapja szerint a sírásóra sok műtét vár, de javul az állapota. (via hvg.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt