Papi mellkeresztet kapott a lelkész, aki újraélesztette a sírásót a temetésen

belföld
2021 szeptember 22., 15:47
comments 7

Ezüst papi mellkeresztet kapott a Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspökétől az a pap, aki egy temetésen élesztett újra egy sírásót.

Az OMSZ számolt be róla, hogy múlt csütörtökön egy szabolcsi temetésen lett rosszul a sírásó, de Bárány Péter lelkész gyors reakciójának köszönhetően sikerült megmenteni a férfi életét.

A Nyíregyházi Egyházmegye honlapján azt írják a történtekről, hogy „amikor az atya a temetés szertartását befejezte, a részvétnyilvánítások után az egyik sírásó eldőlt, a fejét beverte a járdába. Péter atya először arra gondolt, hogy az illető elájult, leesett a vérnyomása, hiszen sápadtnak tűnt. Az atya ez alapján próbálta orvosolni a bajt: égnek emelte a férfi lábát, hogy minél több vér kerüljön a fejébe. De hamar rájött, hogy se pulzusa, se szívverése nincs a betegnek, a mellkasa sem emelkedik: ekkor telefonáltak a mentőknek, hiszen ebben az esetben komoly a baj, szakemberre van szükség. A mentőautó negyedóra alatt ért a helyszínre. A mellkaskompressziót a telefonálástól a mentő megérkezéséig végig végezte Péter atya. Körülöttük azok, akik eddig elhunyt szerettük elvesztését siratták, most egy másik ember miatt kezdtek aggódni.”

„Egy-két bordáját szerintem eltörtem, de úgy voltam vele, hogy ne egy egészséges csontozatú embert temessünk el, inkább egy repedt bordájú ember maradjon közöttük élve”

– emlékezett vissza a parókus.

Az egyházmegye honlapja szerint a sírásóra sok műtét vár, de javul az állapota. (via hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.