Több mint tízszer lőttek rá az ukrán elnök főtanácsadójának autójára

külföld
2021 szeptember 22., 09:43

Rálőttek Volodimir Zelenszkij ukrán elnök főtanácsadójának autójára szerda reggel, a sofőr megsebesült - tudatta az ukrán rendőrség.

A hatóság közleménye szerint több mint tíz lövedék találta el a járművet a fővárostól nem messze, Lesnyky közelében, de egy parlamenti képviselő úgy tudja, hogy a főtanácsadó, Szerhij Sefir sértetlenül megúszta a támadást.

photo_camera Fotó: -/AFP

Az oligarcha- és korrupcióellenes Zelenszkij jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodik az ENSZ közgyűlésén. Zelenszkij egyik tanácsadója, Mihajlo Podoljak szerint a merénylet az elnök oligarchák elleni harcának eredménye lehet.

„Ezt a nyílt, szándékos és rendkívül erőszakos fegyveres támadást nem lehet másként értelmezni, mint egy kulcsfontosságú csapattag megölésének kísérleteként. Természetesen a támadást az agresszív, sőt harcos kampánynak tudjuk be, amely az elnök politikai tevékenysége ellen irányul" - mondta Podoljak a Reutersnek.

A rendőrség tudatta azt is: különleges akciót indítottak az elkövetők kézre kerítésére.

Az ukrán parlament ezen a héten vitatja meg az oligarchák befolyásának csökkentésére irányuló elnöki törvényt. (Reuters, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.