Több mint tízszer lőttek rá az ukrán elnök főtanácsadójának autójára

2021 szeptember 22., szerda 9:43

Rálőttek Volodimir Zelenszkij ukrán elnök főtanácsadójának autójára szerda reggel, a sofőr megsebesült - tudatta az ukrán rendőrség.

A hatóság közleménye szerint több mint tíz lövedék találta el a járművet a fővárostól nem messze, Lesnyky közelében, de egy parlamenti képviselő úgy tudja, hogy a főtanácsadó, Szerhij Sefir sértetlenül megúszta a támadást.

Fotó: -/AFP

Az oligarcha- és korrupcióellenes Zelenszkij jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodik az ENSZ közgyűlésén. Zelenszkij egyik tanácsadója, Mihajlo Podoljak szerint a merénylet az elnök oligarchák elleni harcának eredménye lehet.

„Ezt a nyílt, szándékos és rendkívül erőszakos fegyveres támadást nem lehet másként értelmezni, mint egy kulcsfontosságú csapattag megölésének kísérleteként. Természetesen a támadást az agresszív, sőt harcos kampánynak tudjuk be, amely az elnök politikai tevékenysége ellen irányul" - mondta Podoljak a Reutersnek.

A rendőrség tudatta azt is: különleges akciót indítottak az elkövetők kézre kerítésére.

Az ukrán parlament ezen a héten vitatja meg az oligarchák befolyásának csökkentésére irányuló elnöki törvényt. (Reuters, MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt