link Forrás

A DK-s jelölt távolmaradása miatt egyedül "vitázik" a Momentum győri jelöltje, itt nézheted élőben

POLITIKA
2021 szeptember 23., 17:14

A Partizán két és fél hete tartó előválasztási vitasorozata során eddig egyszer fordult elő, hogy valamelyik jelölt nem jelent meg: emiatt Hadházy Ákos zuglói képviselőjelölt egyedül, Tóth Csaba nélkül állt a pódiumhoz. Most egy másik momentumos, a Győr-Moson-Sopron megyei 1. számú választókerületben induló Rehó Tiborra vár hasonló "vita", miután versenytársa, a DK-s Jancsó Zita úgy határozott, nem vesz részt a vitán, arra hivatkozva, a körzetben volt már egy hasonló esemény.

A választókerületben nem ez az első átrendeződés, másfél hete egy öt körzetre kiterjedő megállapodás részeként az MSZP jelöltje, Pollreisz Balázs visszalépett Rehó javára.

A Momentum jelöltjét a korábbi viták során is alkalmazott szabályok és időkeretek mellett az alábbi kérdésekről kérdezi Gulyás Márton:

  • a győri polip megfékezése;
  • a helyi közlekedési infrastruktúra túlterheltsége;
  • az Audi-gyár és a multikkal kapcsolatos állami politika;
  • és a klímaváltozás elleni harc, a gazdaság zöldítése.

Szeptember 6-a és 26-a között a Partizán - kiemelt médiapartnerével, a 444-gyel együttműködve - 32 országgyűlési egyéni választókerületben rendez vitákat az ellenzéki előválasztáson induló jelöltek között.

A maratoni vitaturné harmadik és egyben utolsó hétében a vidéki indulók vannak főszerepben.

A vitákat élőben a Partizán Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán, illetve a 444.hu Facebook-oldalán követhetitek, a viták legizgalmasabb pillanatait összefoglaló 5-10 perces videókat pedig elsőként a 444 napindító hírlevelében találhatjátok meg.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.