Mike Pence arra kérte Orbánt és a környező országok miniszterelnökeit, hogy közösen kérjék számon Kínát

POLITIKA
2021 szeptember 23., 10:52
comments 7

Csütörtökön indult el a Demográfiai Csúcs Budapesten, ahova a magyar kormány meghívására a régió miniszterelnökei mellett Mike Pence egykori alelnök is ellátogatott. Azt lehetett sejteni, hogy a republikánusok ultrakonzervatív szárnyához tartozó Pence sok mindenben hasonlóan gondolkodik, mint az Orbán-kormány, de beszédének egy pontján kijött egy nagyon éles különbség is.

Donald Trump egykori alelnöke ugyanis, miután nekiment a legális abortusz lehetőségének, elkezdte Kínát is kritizálni. Pence egész konkrétan azt kérte a teremben összegyűlt vezetőktől, hogy készüljenek fel arra, hogy velük közösen, a világ nemzetei együtt kérjék számon Kínát, amiért eltitkolják az igazságot a koronavírus eredetével kapcsolatban, illetve amiért a népességszabályozás nevében évtizedeken át követtek el emberi jogi visszaéléseket.

link Forrás

A Demográfiai Csúcs csütörtök délelőtti eseményeiről ebben a cikkben írtunk hosszabban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.