Minden járványadat felfelé megy, kivéve az oltásokat

járvány
2021 szeptember 23., 07:25
comments 5

411 embert ápolnak kórházban koronavírus miatt, három és fél hét alatt négyszeresére nőtt ez a szám. 48-an vannak lélegeztetőgépen, itt ugyanennyi idő alatt hétszeres a növekedés.

link Forrás
link Forrás

Két új áldozata van a járványnak, összesen 30 145. A halálozási görbe is növekedést mutat a július-augusztusi szinthez képest.

link Forrás

A fertőzési adatokat a járvány mostani szakaszában érdemes fenntartással kezelni, ezek ugyanis a szokásosnál is jobban alulbecslik a valóságot. Ennek oka az alacsony tesztelés - amit koronásként is simán meg lehet úszni -, az oltással rendelkező fertőzöttek nagy része valószínűleg kimarad a statisztikából.

A kevés teszten belül viszont folyamatosan nő a pozitívak aránya, a csütörtöki adatokban megközelítette a 4 százalékot, miközben augusztus végén még a 2 százalékot sem érte el.

link Forrás

Közben az oltási program továbbra is stagnál, még enyhén csökkent is az először oltottak száma. Az elmúlt héten már csak 2600 embert oltottak be naponta átlagosan. Egyedül az iskolai oltások hoztak némi emelkedést szeptember elején, egyébként láthatóan a romló járványhelyzet sem hozza meg az emberek kedvét a vakcinákhoz.

Mostanáig a teljes lakosság 61 százaléka kapott legalább egy adag oltást, és 58 százaléka kettőt. Mindkét adat elmarad az uniós átlagtól, ami 66 és 61 százalék.

link Forrás

Címlapkép: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.