Tiltakozók várták a Demográfiai Csúcs résztvevőit a Várkert Bazárnál

2021 szeptember 23., csütörtök 7:16
3

Csütörtökök indul a magyar kormány által összehívott Demográfiai Csúcs, amin több külföldi jobboldali politikus is elmondja majd, hogy a családok nagyon fontosak. Az eseményen felszólal majd Orbán Viktor is. Az érkezőket csütörtök reggel egy apró tiltakozó flashmob várta, a Nőkért Egyesület aktivistái álltak ki a helyszínen, egy molinót felemelve.

Fotó: Kaufmann Balázs / 444

A Nőkért Egyesület az oldalán részletesen is kifejtette, mi a baja a rendezvénnyel. Mint írták, a családbarát kormánynak az ultrakonzervatív szélsőségesekkel való lepaktálás helyett a családok tényleges védelmével, azon belül a családtagjaikat bántalmazók – potenciális leendő családirtók – idejében történő megfékezésével kellene foglalkoznia.

Írtak arról is, hogy kik várhatóak a kétnapos rendezvényre. Többek között:

 • Marion Maréchal-Le Pen, akinek nézetei az abortuszról szigorúbbak a francia katolikus egyházénál is;
 • Mike Pence, aki szerint az óvszer nem hatékony a szexuális úton terjedő betegségek megelőzésére;
 • Sharon Slater, aki szerint a szexedukáció „háború a gyerekek ellen”;
 • Ed Martin, a házasságon belüli nemi erőszak létezését tagadó antifeminista aktivista, Phyllis Schlafly utóda;
 • Milorad Dodik, aki szerint a 8000 ember életét követelő srebrenicai mészárlás nem történt meg;
 • Jaime Mayor Oreja, aki a hazájában elkövetett, 16 fő életét követelő terrortámadást többek közt a melegházasság elfogadásával hozta összefüggésbe;
 • Eric Zemmour, aki Le Premier Sexe című könyvében megkérdőjelezi a nemek egyenlőségével egyetértő férfiak férfiasságát, és akit a közelmúltban több nő szexuális zaklatással vádolt meg;
 • és Sophia Kuby, aki a nők tudatos karrierfeladását dicsőíti.

Közleményük végén azt írják, hogy

„Ha az emberi jogok nem hatják meg a kormányt, abban az esetben felhívjuk a figyelmet, hogy a családon belüli erőszak következtében megölt nők már nem fognak szülni, és a családon belüli erőszak következtében megölt gyerekek már nem fognak felnőni és maguk is családot alapítani, gyerekeket vállalni. A régióspecifikus demográfiai problémáknak sem lehet megoldása a nők jogainak csorbítása és a fundamentalista, szélsőjobboldali ideológia. Magyarország szekuláris állam, a törvényhozást nem befolyásolhatják vallási dogmák. A kormánynak a testi önrendelkezésen, szexuális autonómián és informált döntésen alapuló, felelős gyermekvállalást kell támogatnia, és tiszteletben kell tartania a nők termékenységükkel kapcsolatos döntéseit”

A Demográfiai Csúcson történtekről természetesen külön is beszámolunk majd.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

 1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
 2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
 3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt