Koronavírus-számok Magyarországon 10/19/2022
Elhunytak + 118 Σ 47,798
Kórházban - 103 Σ 1,597
Fertőzöttek + 11,947 Σ 2,132,490
Tesztek 0 Σ 11,394,556
Oltottak 0 Σ 6,418,810
A legújabb trendek

Több egyházi vezető koronavírusos lett a budapesti pápalátogatás után

vallás
2021 szeptember 23., 12:26
comments 4

Négy magas rangú katolikus főpapról derült ki, hogy megfertőződött a Covid-19 delta variánsával, miután részt vettek Ferenc pápa budapesti és szlovákiai látogatásán – írta meg a 24 a Vatican News és az osztrák Kronen Zeitung cikkeire hivatkozva.

photo_camera Fotó: Tiziana Fabi/AFP

Az osztrák egyházi vezetők közül az 58 éves, eisenstadti (Kismarton) püspök, Egidius Zsifkovics és a St. Pölten-i segédpüspök, Anton Leichtfried tesztje lett pozitív. Zsifkovics korábban megkapta mindkét dózist az oltásból, de így súlyos influenzás tüneteket okozott a betegség, otthoni gondozásra szorul, Leichtfried betegsége könnyebb lefolyású.

A német Katolisch.de azt írja, a 67 éves eperjesi görögkatolikus érsek, a Szlovák Görögkatolikus Egyház vezetője, Jan Babjak is beteg. Őt is kétszer oltottak, most karanténban van otthon, enyhe tüneteket mutat. Azután tesztelte magát, hogy egy görög püspök jelezte neki, pozitív lett a tesztje. Babjak a pápához hasonlóan a jezsuita rend tagja, és ő volt a pápa házigazdája az eperjesi programok alatt, de itt volt Budapesten is.

A szlovák püspöki konferencia szóvivője felszólította a pápalátogatás eseményein résztvevőket, hogy figyeljenek az esetleges tünetekre, és ha kell, vizsgáltassák meg magukat. (24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt