Több ezer dollárért árverezik el az „oldalra néző Chloe” mém eredeti képét

INTERNET
2021 szeptember 23., 05:04
comments 2

Több ezer dollárért adnák el az „oldalra néző Chloe” Clem mém eredeti képét egy árverésen.

A hátsó ülésen üldögélő, furcsa undorral és egyszerre megvetéssel néző Chloe Clem 2013-ban robbant be az interneten mémként, amikor még csak kétéves volt. A kép úgy született, hogy Chloe anyja levideózta, hogyan reagálnak a gyerekei egy disneylandes kiruccanás bejelentésére. Chloe testvére sírva reagált a hírre, majd amikor az anyuka a kamerával Chloe felé fordult, ezt a fejet kapta. A videót több mint 20 millióan nézték meg.

A kép NFT-ként (nem helyettesíthető tokenként) került értékesítésre, az akció pedig nagyjából 15 ezer dollárról indul. Szintén drágán, 500 ezer dollárt érő kriptovalutáért adták el nem rég a „katasztrófa kislány” képét, amin Zoe Roth egyesek szerint gonoszul sandít hátra apjára egy égő ház előtt. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.