Vaddisznók és vadmalacok kocogtak Róma utcáin

szeptember 23., csütörtök 18:50

Vaddisznók és vadmalacok vonultak végig Róma utcáin szerdán. Az állatok annyira otthonosan érezték magukat a felvételek szerint, hogy a kocsiforgalom és az emberek közelsége sem zavarta őket.

Az utóbbi időben nem ritka jelenség, hogy vaddisznók jelennek meg Róma utcáin, valószínűleg a sokáig kiürítetlen kukákból áradó bűzlő szemét vonzza oda őket.

A probléma még az októberi római főpolgármester-választás kampányában is kiemelt szerepet kapott.

Virginia Raggi, az újraválasztásáért küzdő mostani polgármester, aki az Öt Csillag Mozgalom egyik tagja, már bíróságra is vitte az ügyet: szerinte az ellenzéki Demokrata Párt vezette fővárosi térség, Lazio nem tesz semmit a vaddisznók bejövetele ellen.

A térség vezetése viszont tagadja az ellenük felhozott vádakat, hiszen a város körüli területek igazgatása nem az ő hatáskörükbe tartozik.

„Még az iskolába járás is veszélyesé vált itt” – mondta a Róma északi részén élő Nunzia Cammino.

Roberto Gualtieri, aki a Demokrata Párt tagja és Raggi egyik fő ellenfele a főpolgármester-választáson, a keresetet nevetségesnek nevezte, és nem megfelelő igazgatással vádolja a főpolgármesteri hivatalt.

„Ahelyett, hogy polgármester lenne, Raggi zoológusként volt kénytelen dolgozni. Láttunk már vaddisznókat, labrador nagyságú patkányokat, gyilkos sirályokat” – mondta Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párt vezetője, aki szerdán Raggi mellett kampányolt. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt