A Moderna vezérigazgatója szerint egy éven belül vége lehet a járványnak

járvány
2021 szeptember 24., 07:03

Stéphane Bancel, a Moderna vezérigazgatója a svájci Neue Zuercher Zeitungnak csütörtökön azt nyilatkozta, szerinte a koronavírus-járványnak egy éven belül vége lehet a vakcinagyártásnak köszönhetően.

A Moderna mRNS-vakcinája. Európában 20 millió beadott dózis után 19 esetben tapasztaltak szívizom-, további 19 esetben szívburokgyulladást.
photo_camera Fotó: FRANK HOERMANN/SVEN SIMON/dpa Picture-Alliance via AFP

„Ha megnézzük az elmúlt hat hónap gyártási kapacitásának bővítését, akkor az alapján a jövő év közepére elegendő vakcina állhat rendelkezésre, hogy a világon mindenkit beolthassanak”

– mondta Bancel, aki ezek szerint azzal nem számolt, hogy vannak a világon oltásellenesek is. Számolt viszont azzal, hogy hónapokon belül elérhetővé válik az oltás a 12 éven aluliak, sőt az 5 éven aluliak számára is.

Úgy gondolja, hogy ha elegendő embert oltanak be a koronavírus elleni vakcinákkal, a járvány végül olyan lesz, mint az influenza: „ha beoltatod magad, lesz egy jó teled, ha nem, akkor azt kockáztatod, hogy megbetegedsz és esetleg kórházba kerülsz”. (axios)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.