Több mint 2,5-szeresét költi az állam a vadászati világkiállításra, mint a nemzeti parkjainkra összesen

PÉNZ
2021 szeptember 24., 08:41
comments 2

Szeptember 25-én nyitják meg a Hungexpón a Vadászati Világkiállítást, ezzel egyidőben a Greeenpeace aktivistái a kiállítás egy plakátja elé elhelyeztek egy „Vadászati Kiállítás: Lőttek a természetvédelemnek!” feliratot.

photo_camera Fotó: Járdány Bence / Greenpeace

A Greenpeace közleménye szerint az akcióval arra hívják fel a figyelmet, hogy miközben a kormány természetvédelmi eseményként hirdeti a kiállítást, a költségvetése sokszorosa annak, mint amennyit egy év alatt az állam a valódi természetvédelemre, például a nemzeti parkok fenntartására költ.

„A vadászati világkiállításra 17 milliárd forintnyi közpénzünket költötte el a kormány – ennyi legalábbis a hivatalosan kommunikált legutolsó összeg. Ez több mint 2,5-szer annyi, mint amennyit idén a kormány az összes nemzeti parkunk fenntartására ad. Ennél abszurdabb szimbóluma nincs is annak, hogy mi zajlik ebben az országban természetvédelem címén”

– mondta Rodics Katalin, a Greenpeace természetvédelmi szakértője.

A Greenpeace közleménye szerint 2021-ben 6,9 milliárd forintot költ az állam a 10 magyar nemzeti park fenntartására együttesen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.