Több mint 2,5-szeresét költi az állam a vadászati világkiállításra, mint a nemzeti parkjainkra összesen

szeptember 24., péntek 8:41
3

Szeptember 25-én nyitják meg a Hungexpón a Vadászati Világkiállítást, ezzel egyidőben a Greeenpeace aktivistái a kiállítás egy plakátja elé elhelyeztek egy „Vadászati Kiállítás: Lőttek a természetvédelemnek!” feliratot.

Fotó: Járdány Bence / Greenpeace

A Greenpeace közleménye szerint az akcióval arra hívják fel a figyelmet, hogy miközben a kormány természetvédelmi eseményként hirdeti a kiállítást, a költségvetése sokszorosa annak, mint amennyit egy év alatt az állam a valódi természetvédelemre, például a nemzeti parkok fenntartására költ.

„A vadászati világkiállításra 17 milliárd forintnyi közpénzünket költötte el a kormány – ennyi legalábbis a hivatalosan kommunikált legutolsó összeg. Ez több mint 2,5-szer annyi, mint amennyit idén a kormány az összes nemzeti parkunk fenntartására ad. Ennél abszurdabb szimbóluma nincs is annak, hogy mi zajlik ebben az országban természetvédelem címén”

– mondta Rodics Katalin, a Greenpeace természetvédelmi szakértője.

A Greenpeace közleménye szerint 2021-ben 6,9 milliárd forintot költ az állam a 10 magyar nemzeti park fenntartására együttesen.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt