Mindenki megnyugodhat, Kovács Zoltán kutyájáról is kiállítanak egy ötméteres szobrot a Vadászati Világkiállításon

MŰVÉSZET
2021 szeptember 11., 00:52
comments 31

Egy politikai rendszer akkor igazán működőképes hosszú távon, ha a legnyomorultabb tagjának is tud valami igazán kívánatosat ígérni. A despotizmus azt, hogy talán nem nyírnak ki. A feudalizmus azt, hogy ha hű vagy a hűbéruradhoz és az Egyházhoz, akkor előbb talán nem nyírnak ki, aztán nem a pokolban fogsz rohadni az idők végezetéig. A kapitalizmus azt, hogy bármi lehet belőled. A NER azt, hogy ha eléggé hű vagy Orbán Viktorhoz, a legszemélyesebb álmaidat is megvalósíthatod mások pénzéből.

A NER hosszú távú működőképességét a 2010 óta lezajlott választásoknál is sokkal plasztikusabban bizonyította, hogy amikor a több tucat megjelent sajtómunkás pénteken késő éjjel a névadót és Kovács Zoltán államtitkárt követve belépett Szőke Gábor Miklós szobrász sportcsarnok méretű csepeli műhelyébe, az addig szolidan ásítozó társaság néhány lépés után egy drótszőrű magyar vizsla kábé öt méter hosszú, fadarabokból összeácsolt szobrába botlott.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.