Üdv a pokolban feliratú gyerekpólót árultak, aztán bocsánatot kértek

szeptember 24., péntek 6:52
1

Egy népszerű kínai divatmárka bocsánatkérésre kényszerült, miután egy anya számonkérte őket egy gyerekeknek szánt pólójuk miatt - írja a BBC. A ruhadarabon az „Üdv a pokolban” felirat olvasható, és ha ez nem lenne elég, kisebb méretben az, hogy „hadd érintselek meg”. A feliratok mellett feltűnik a Grim Reaper is, ami tulajdonképpen maga a halál megtestesülése.

Az anya azt mondta, családtagjai vették a pólót a négyéves fiának, de nem értették a feliratok jelentését. Az ügy nyomán kiderült, hogy a JNBY márka korábban is piacra dobott már ellentmondásos üzenetű ruhákat. Például egy fekete kabáton egy ember volt látható, akit nyilakkal lőttek meg, a következő felirattal: „Az egész hely tele van indiánokkal. Fogom ezt a fegyvert, és szétlövöm őket”.

„Nem tudom, hogy ezek szándékosak-e, de biztos vannak a vállalatnál olyanok, akik értik is ezek jelentését” - írta valaki az egyik legnépszerűbb kínai közösségi oldalon, a Weibón, ahol eredetileg a pólóról készült képet az anya közzétette.

A JNBY egy Instagramhoz hasonló kínai appon posztolta a bocsánatkérést. Hozzátették, hogy a márka filozófiájához tartozik „a képzelet szabadsága”, és hogy a szándékuk az volt, hogy minél egyedibb termékekkel álljanak elő. „De megértjük, hogy a legfontosabb az, hogy értéket közvetítsünk” - írták. Magát az incidenst figyelmeztetésként értékelik.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt