A DK is kiszáll Tóth Csaba mögül

POLITIKA
2021 szeptember 25., 12:21
comments 1

„Karácsony Gergely nem válaszolt a DK-nak Tóth Csaba ügyében. Hallgatás beleegyezés, Tóth Csaba támogatását a DK megszünteti” - írja közleményében a Demokratikus Koalíció.

Karácsony Gergely a tegnap esti miniszterelnök-jelölti vita során, élőben jelentette be, hogy nem szavazna Tóthra.

A vitában Dobrev Klára még nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy visszavonja-e a támogatását Tóth mögül. Szombat délelőtt a DK már arról adott ki közleményt, hogy hivatalos tájékoztatást kérnek Karácsony Gergelytől. Arra hivatkoztak, hogy a DK tavasszal írásbeli szerződést kötött az MSZP-vel egy sor szocialista-párbeszédes politikus előválasztási támogatásáról. Például Hiller István, vagy Szabó Tímea mellett Tóth Csaba zuglói jelölt támogatása is a szerződés része volt az MSZP-Párbeszéd kérésének megfelelően. Azt mondták, hogy ezt a szerződést nem akarják egyoldalúan felmondani.

Friss közleményük szerint Karácsony Gergelytől hivatalos választ nem kaptak, hallgatását beleegyezésnek tekintik.

„Így a DK támogatását a mai napon megvonjuk Tóth Csabától, aki ezután már nem hivatkozhat a DK-ra, mint támogató szervezetre.”

Szombaton közölte a Jobbik is, hogy „[a]zzal, hogy Karácsony Gergely felülbírálta saját delegáltja döntését, világossá vált, hogy Tóth Csaba nem felel meg az előválasztás szellemiségének”, ezért a párt nem támogatja a továbbiakban Tóthot.

A Magyar Jeti videós összefoglalója a zuglói választókerületi csatáról:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.