A tálib vezetés rászólt a harcosaira, hogy fejezzék be a mókázást és a szelfizést

külföld
2021 szeptember 25., 19:16
comments 3

Több ezer fiatal tálib harcos állomásozik Kabulban, mióta a talibán elfoglalta a várost. Sokan közülük sosem jártak még ekkora városban, ezért a szabadidejükben vidám turistaként járják végig a környék látványosságait.

Így születtek azok a zavarba ejtő felvételek, amiken a harcosok gyermeki örömmel dodzsemeznek és körhintáznak, vagy állig felfegyverkezve, festői környezetben vízibicikliznek.

link Forrás

A tálib vezetés viszont most rászólt a harcosokra, hogy hagyják abba a szórakozást és a szelfizést.

Mawlawi Mohammad Yaqoob, a tálib kormány védelmi minisztere beszédében megszidta a harcosokat, amiért várost néznek és céltalanul, csoportosan mászkálnak

„Maradjatok annál a feladatnál, amivel meg vagytok bízva. Aláássátok a státuszunkat, amit a mártírjaink vérével küzdöttünk ki.”

Tálib harcos szarvast tapogat.
photo_camera Tálib harcos szarvast tapogat. Fotó: BULENT KILIC/AFP

A védelmi miniszter leginkább a szelfizést nehezményezte. Rendszeres, hogy a harcosok közös képet készítenek a tálib vezetés tagjaival, és a képeket feltöltik a közösségi médiába, amivel veszélyeztetik a vezetőik biztonságát.

Tálib harcos és néhány gyerek halakat nézeget.
photo_camera Tálib harcos és néhány gyerek halakat nézeget. Fotó: BULENT KILIC/AFP

Mawlawi Yaqoob azt is megjegyezte, hogy a harcosoknak jobban kéne figyelniük, hogy az arcszőrzetük, a hajuk és a ruházatuk megfeleljen az iszlám szabályainak. A katonák ráadásul a közlekedési szabályok betartása nélkül száguldoznak az utcákon.

A védelmi miniszter azzal feddte meg a harcosokat, hogy úgy viselkednek, mint a korábbi „bábkormány gengszterei”, akiktől a tálibok átvették a hatalmat. (WSJ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.