A tálib vezetés rászólt a harcosaira, hogy fejezzék be a mókázást és a szelfizést

2021 szeptember 25., szombat 19:16
3

Több ezer fiatal tálib harcos állomásozik Kabulban, mióta a talibán elfoglalta a várost. Sokan közülük sosem jártak még ekkora városban, ezért a szabadidejükben vidám turistaként járják végig a környék látványosságait.

Így születtek azok a zavarba ejtő felvételek, amiken a harcosok gyermeki örömmel dodzsemeznek és körhintáznak, vagy állig felfegyverkezve, festői környezetben vízibicikliznek.

A tálib vezetés viszont most rászólt a harcosokra, hogy hagyják abba a szórakozást és a szelfizést.

Mawlawi Mohammad Yaqoob, a tálib kormány védelmi minisztere beszédében megszidta a harcosokat, amiért várost néznek és céltalanul, csoportosan mászkálnak

„Maradjatok annál a feladatnál, amivel meg vagytok bízva. Aláássátok a státuszunkat, amit a mártírjaink vérével küzdöttünk ki.”

Tálib harcos szarvast tapogat. Fotó: BULENT KILIC/AFP

A védelmi miniszter leginkább a szelfizést nehezményezte. Rendszeres, hogy a harcosok közös képet készítenek a tálib vezetés tagjaival, és a képeket feltöltik a közösségi médiába, amivel veszélyeztetik a vezetőik biztonságát.

Tálib harcos és néhány gyerek halakat nézeget. Fotó: BULENT KILIC/AFP

Mawlawi Yaqoob azt is megjegyezte, hogy a harcosoknak jobban kéne figyelniük, hogy az arcszőrzetük, a hajuk és a ruházatuk megfeleljen az iszlám szabályainak. A katonák ráadásul a közlekedési szabályok betartása nélkül száguldoznak az utcákon.

A védelmi miniszter azzal feddte meg a harcosokat, hogy úgy viselkednek, mint a korábbi „bábkormány gengszterei”, akiktől a tálibok átvették a hatalmat. (WSJ)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt