Bébiételt, kecskesajtot és húslevest kapnak a washingtoni állatkert koronavírusos nagymacskái

szeptember 25., szombat 14:59

Hat oroszlán, egy szumátrai tigris és két szibériai tigris is elkapta a koronavírust a washingtoni Nemzeti Állatkertben. Néhányuknak a betegség miatt nincs étvágya, ezért a gondozóik bébiétellel és húslevessel etetik őket.

A nagymacskák két hete lettek betegek, az állatkert tájékoztatása szerint azóta már jobban vannak, de az étvágytalanság miatt változtatni kellett a táplálásukon. Kapnak még kecsketejet és kecskesajtot is, valamint jávorszarvas húst. Ezeknek az ételeknek erős szaga van, és a gondozók azt remélik, hogy ezzel stimulálni tudják az állatok érzékeit.

Az állatkert szakértői szerint a nagymacskák egy tünetmentes fertőzött embertől kaphatták el a betegséget. Bár már jobban vannak, két tigris még enyhén köhög, és van három oroszlán, amelyeknek súlyosabbak a tüneteik. Rendellenes volt a légzésük, nem ettek és nem is ittak, ezért infúziót és antibiotikumokat is kaptak.

Nem ők az első állatkerti állatok az USÁ-ban, amelyek megfertőződtek a vírussal: Atlantában és San Diegoban a gorillák lettek betegek, a virginiai Norfolkban pedig két tigris tesztje lett pozitív tavasszal. (Washington Post)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt