Bébiételt, kecskesajtot és húslevest kapnak a washingtoni állatkert koronavírusos nagymacskái

ÁLLAT
2021 szeptember 25., 14:59

Hat oroszlán, egy szumátrai tigris és két szibériai tigris is elkapta a koronavírust a washingtoni Nemzeti Állatkertben. Néhányuknak a betegség miatt nincs étvágya, ezért a gondozóik bébiétellel és húslevessel etetik őket.

A nagymacskák két hete lettek betegek, az állatkert tájékoztatása szerint azóta már jobban vannak, de az étvágytalanság miatt változtatni kellett a táplálásukon. Kapnak még kecsketejet és kecskesajtot is, valamint jávorszarvas húst. Ezeknek az ételeknek erős szaga van, és a gondozók azt remélik, hogy ezzel stimulálni tudják az állatok érzékeit.

Az állatkert szakértői szerint a nagymacskák egy tünetmentes fertőzött embertől kaphatták el a betegséget. Bár már jobban vannak, két tigris még enyhén köhög, és van három oroszlán, amelyeknek súlyosabbak a tüneteik. Rendellenes volt a légzésük, nem ettek és nem is ittak, ezért infúziót és antibiotikumokat is kaptak.

Nem ők az első állatkerti állatok az USÁ-ban, amelyek megfertőződtek a vírussal: Atlantában és San Diegoban a gorillák lettek betegek, a virginiai Norfolkban pedig két tigris tesztje lett pozitív tavasszal. (Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.