150 kilométert bringázott, hogy GPS-el megrajzolja a Nirvana legendás borítóját

2021 szeptember 26., vasárnap 14:10
1
Fotó: Pete Stokes / Instagram / Strava

30 éve jelent meg a Nirvana legendás albuma, a Nevermind, és a kerek évforduló egészen különböző módon ihleti meg a rajongókat szerte a világon.

Az ausztrál Pete Stokes amatőr kerékpáros például azzal tisztelgett Kurt Cobain és társainak ikonikus lemeze előtt, hogy a Strava GPS-applikáció segítségével megrajzolta a Never Mind legendás borítóját.

A 150 kilométeres túra Stokes egysebességes bringáján mintegy nyolc órán keresztül tartott Adelaide belvárosában, a kiadott kép pedig nem csupán a baba alakját és jellegzetesen mufurc arckifejezését adja ki, de azt a bankjegyet is, ami a képen Elden babakori arca előtt lebeg a vízben.

Fotó: Nirvana: Nevermind, 1991

Stokes korábban a Strava-programmal megrajzolt már különböző sárkányokat, mesehősöket, emberarcokat, köztük Ludwig van Beethovent is, azaz nem a Nirvanával kezdte a műfajt. Az amatőr bringás egyébként civilben egy nemzeti parkban dolgozik menedzserként.

A Nirvana állítólag ugyanúgy tervezi az album ismételt kiadását, mint tíz évvel ezelőtt. A november 21-re tervezett régi-új lemez borítója a tervek szerint ugyanaz lesz mint 1991-ben.

Ez az a borító, aminek főszereplője, a babakorában meztelenül lefotózott Spencer Elden nemrég a zenekar még élő tagjait, sőt Cobain örököseit, a fotóst, és a kiadót is gyermekpornográfia miatt, mert állítja, hogy „élethosszig tartó károkat” okozott neki a borító. Elden szerint kisgyermekként a kép elkészítésével és publikálásával szexuálisan kizsákmányolták őt, mivel nem volt elég idős ahhoz, hogy beleegyezését adja a döntéshez. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt