A tálibok megtiltották az egyik afgán tartományban a borotválkozást

afganisztán
2021 szeptember 27., 6:03
comments 4

Afganisztán Helmland tartományában a tálibok megtiltották a borbélyoknak, hogy megborotválják vagy levágják a hozzájuk érkező férfiak szakállát, mondván, hogy az sértené az iszlám törvényeket. Néhány kabuli borbély azt mondta, ők is hasonló utasítást kaptak. A tálib vallási rendőrség közölte, hogy aki megszegi a szabályokat, azt megbüntetik.

photo_camera Egy borbély szakállat borotvál az afganisztáni Khost tartományban szeptember 23-án Fotó: SARDAR SHAFAQ/Anadolu Agency via AFP

A Helmlandban élő borbélyok és fodrászok szerint „senkinek sincs joga panaszkodni”, azt mondták, „a tálib harcosok folyamatosan figyelmeztetnek, hogy ne nyírjunk szakállat”.

Az egyik fodrász azt mondta, kapott egy telefonhívást, amiben egy magát kormánytisztviselőnek mondó valaki arra utasította őt, hogy „ne kövesse az amerikai stílusokat”, és ne borotválja vagy vágja le senki szakállát.

A tálibok első, 1996 és 2001 közötti uralma alatt a keményvonalas iszlamisták ugyanígy betiltották feltűnő frizurákat, és ragaszkodtak hozzá, hogy a férfiak szakállat növesszenek. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt