Tóth Csaba visszalép a jelöltségtől

szeptember 27., hétfő 12:06
24

Tóth Csaba, az MSZP zuglói jelöltje hétfő délután bejelentette: visszalép a jelöltségtől. Úgy érzi, lejárató kampány indult ellene, és a nevét „besározták”.

Azt mondta, parlamenti mandátuma hátralévő idejében a zuglóiakat fogja képviselni, mert „képviseletre van szükségük”. Ő viszont ilyen körülmények között már nem tudná képviselni Zuglót.

Szerinte a pártok politikai számításból hátráltak ki mögüle.

„Nem a bosszú vezérel” - mondta, ugyanakkor szerinte olyan lejáratókampány indult ellene, ami a Fidesz módszereire emlékezteti. Azt is elmondta, hogy a családját is megfenyegették, az ügyben a rendőrség lezárta a nyomozást.

Fotó: Szász Zsófi/444

Tóth Csaba mögött hétvégén omlott össze a támogatás. Előbb Karácsony Gergely jelentette be a miniszterelnök-jelölti vitán, hogy nem támogatja, majd egy napon belül a DK, a Jobbik és a Párbeszéd is kihátrált mögüle. A teljes bejelentés:

A zuglói ellenzéki képviselőjelölt így Hadházy Ákos lesz, aki a bejelentés után a Telexnek azt mondta: „Ezt a fontos sikert már elértük, ezt az üzenetet megküldtük. A pártok vonakodva, de visszavonták a támogatásukat, és ezt az üzenetet ez a visszalépés pecsételte meg. De arra kértem a zuglóiakat, hogy aki még nem jött el az előválasztásra, az jöjjön, mert az ő üzenetük fontos, és annál határozottabb, minél többen jönnek el. Számoljuk meg a szavazatokat”.

Összefoglalónk a szimbolikussá vált zuglói előválasztási harcról:

Választás 2022
A 444 választási melléklete

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt