Tóth Csaba visszalép a jelöltségtől

POLITIKA
2021 szeptember 27., 12:06

Tóth Csaba, az MSZP zuglói jelöltje hétfő délután bejelentette: visszalép a jelöltségtől. Úgy érzi, lejárató kampány indult ellene, és a nevét „besározták”.

Azt mondta, parlamenti mandátuma hátralévő idejében a zuglóiakat fogja képviselni, mert „képviseletre van szükségük”. Ő viszont ilyen körülmények között már nem tudná képviselni Zuglót.

Szerinte a pártok politikai számításból hátráltak ki mögüle.

„Nem a bosszú vezérel” - mondta, ugyanakkor szerinte olyan lejáratókampány indult ellene, ami a Fidesz módszereire emlékezteti. Azt is elmondta, hogy a családját is megfenyegették, az ügyben a rendőrség lezárta a nyomozást.

photo_camera Fotó: Szász Zsófi/444

Tóth Csaba mögött hétvégén omlott össze a támogatás. Előbb Karácsony Gergely jelentette be a miniszterelnök-jelölti vitán, hogy nem támogatja, majd egy napon belül a DK, a Jobbik és a Párbeszéd is kihátrált mögüle. A teljes bejelentés:

link Forrás

A zuglói ellenzéki képviselőjelölt így Hadházy Ákos lesz, aki a bejelentés után a Telexnek azt mondta: „Ezt a fontos sikert már elértük, ezt az üzenetet megküldtük. A pártok vonakodva, de visszavonták a támogatásukat, és ezt az üzenetet ez a visszalépés pecsételte meg. De arra kértem a zuglóiakat, hogy aki még nem jött el az előválasztásra, az jöjjön, mert az ő üzenetük fontos, és annál határozottabb, minél többen jönnek el. Számoljuk meg a szavazatokat”.

Összefoglalónk a szimbolikussá vált zuglói előválasztási harcról:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.