A Dnyeszter-menti szakadárok csodacsapata Madridban verte a Realt a Bajnokok Ligájában

bajnokok ligája
2021 szeptember 28., 21:54

Folytatja a menetelését a Bajnokok Ligájában a papíron moldáv, valójában a Moldáviától leszakadó szakadár, senki által el nem ismert Dnyeszter Menti Köztársaság csapata. (Csongrád megye nagyságú terület, félmillió lakossággal. Attól tartva, hogy Moldávia egyesül Romániával, orosz hátszéllel kikiáltotték a függetlenségüket 1990-ben, amit aztán fegyverekkel meg is védtek.)

A Sheriff Tiraszpol a zaklatott történelmi háttér ellenére a moldáv bajnokságban indul, szinte mindig óriási fölénnyel meg is nyeri. Az Európa-liga csoportkörébe már négyszer jutottak el, idén először a Bajnokok Ligája csoportkör is összejött. Természetesen a csapat tele van légióssal, de messze nem ismert klasszikusokkal, például a Fradi keretét háromszor annyira becsülik.

A selejtezőkben veretlenek voltak, 14-2-es gólkülönbségük volt, búcsúztatták egyebek között a Cverena Zvezdát, majd a Dinamo Zágrebet is.

A Bajnokok Ligájában is jól kezdtek, az ukrán Sahtar Donecket verték, kedden este pedig előbb megszerezték a vezetést a Real ellen Madridban a 25. percben, majd miután a spanyolok egyenlítettek Benzema 11-esével a 65. percben, jött Thill a 90. percben és egy óriási bombával megnyerte a meccset a szakadároknak.

link Forrás

Két meccs után a Sheriff Tiraszpol vezeti a csoportot 6 ponttal, a Real második 3 ponttal, az Inter és a Sahtar 0-0 játszott ma, 1-1 pontjuk van.

A BL-ben PSG-Manchester City meccs is volt. A párizsi csatársor messze nem csillogott, de Messi megszerezte az első gólját a PSG-ben és az első olyan gólt a BL-ben, amit nem a Barcelona színeiben lőtt.

link Forrás

A PSG 2-0-ra nyert.

link Forrás

A csoport másik meccsén Leipzig három magyarral a kezdőben (Gulácsi, Orban, Szoboszlai) állt fel a Bruges ellen, de hazai pályán kikapott 2-1-re.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.