Bocsánatot kért a jobbikos Tóth Péter a korábbi cigányozásaiért

2021 szeptember 28., kedd 9:23
3

Az 1 Magyarország Kezdeményezés Szegeden tartott vitáján a jelenlévő roma szószólók bocsánatkérésre szólították fel a Jobbik helyi jelöltjét, Tóth Pétert a korábbi, erősen roma-, meleg- és zsidóellenes kijelentéseiért, Tóth pedig bocsánatot kért – írja a Mérce.

Jakab Péter és Tóth Péter Fotó: Facebook/Tóth Péter

Szegedi Dezső, az 1 Magyarország alapító tagja és az est moderátora a vita vége felé megjegyezte, „Tóth Péter képviselő úr pár évvel ezelőtt olyan politikai megnyilvánulásokat tett, amelyek a roma közösségekre, a meleg honfitársainkra és a zsidó honfitársainkra nézve méltánytalanok voltak”.

Szegedi itt egy olyan, Tóth által készített prezentációra utalt, amiben a szegedi Jobbik-elnök egy prezis slideshow-ban ötletelt a cigányság visszaszorításáról, de utalt a képviselő-jelölt korábbi posztjaira is, amikben melegekről és zsidókról is előítéletesen fogalmazott. Miután Szegedi újra rákérdezett a képviselőnél arra, hogy fenntartja-e a korábbi szavait, Tóth Péter azt válaszolta:

„Nem. Elnézést kérek, ha valakit megsértettem ezzel”

Majd ehhez hozzátette, nem emlékszik arra, hogy mi volt korábbi megnyilvánulásaiban olyan, ami a cigányságra vonatkozott, szerinte sok mindent félreértelmeznek, ami egy „politikai eszköz”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt