Ellenzéki előválasztás: aki este nyolcig beáll a sorba, az még le tudja adni a szavazatát

POLITIKA
2021 szeptember 28., 05:23
comments 3

Szeptember 28-án, kedden lehet utoljára szavazni az ellenzéki előválasztáson, a kilencnapos szavazási időszak hivatalosan 20 órakor ér véget, azonban az általános választásokhoz hasonlóan az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) engedélyezi, hogy a 20 órakor már sorban állók még leadhassák a szavazatukat.

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy a sátraknál a zárás pillanatában a szavazóbiztosok kijelölik, hogy kik azok a sorban álló személyek, akik még leadhatják a szavazatukat. A sorban állási szabályt nemcsak a személyes, de az online szavazásnál is alkalmazni kell: az online szavazásnál a regisztráció megkezdésére 20 óráig van lehetőség, ezt követően 20.15-ig van mód a regisztráció befejezésére. Akiknek 20.15-kor van sikeres regisztrációja, azok sorban állónak minősülnek. Az online szavazás akkor zárul, amikor az utolsó sorban álló személy videós azonosítása lezárul, és leadja a szavazatát.

Hétfőn összesen 57.545 fő szavazott az ellenzéki előválasztáson, az összesített adatok szerint pedig az elmúlt több mint egy hétben már több mint 570 ezren szavaztak.

Frissítés: A sátrak nyitvatartási ideje eltérő lehet, vannak, amik már este hatkor zárnak, így érdemes előre megnézni, hogy melyik sátor meddig tart nyitva.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.