Greta Thunberg: Bla, bla, bla

klímakatasztrófa
2021 szeptember 28., 11:54
comments 24

„Állítsd helyre. Bla, bla, bla. Zöld gazdaság. Bla, bla, bla. Nettó nulla 2050-re. Bla, bla, bla. Ezt halljuk az úgynevezett vezetőintől. Szavak, amik jól hangzanak, de nem vezetnek tettekhez. A reményeink és ambícióink pedig belefulladnak az ígéreteikbe”

– mindezt Greta Thunberg mondta a Youth4Climate olaszországi csúcstalálkozóján tartott beszédében Milánóban. Thunberg így szidta, pontosabban utánozta a világ vezetőit az éghajlati vészhelyzet megoldására tett üres ígéreteik miatt.

photo_camera Greta Thunberg a Youth4Climate találkozóján szeptember 28-án Fotó: PIERO CRUCIATTI/Anadolu Agency via AFP

Beszédében azt is elmondta, hogy „természetesen szükség van konstruktív párbeszédre”, de szerinte „az elmúlt 30 évnyi bla, bla, bla” sehova sem vezetett. Úgy gondolja azonban, hogy a kialakult helyzetet „még megfordíthatjuk”, amihez „azonnali, drasztikus kibocsátáscsökkentésre van szükség”, de ha ez nem történik meg, akkor minden úgy folytatódik, ahogy most, amikor „a vezetőink a szándékos cselekvésképtelenséggel elárulják a jelenlegi és a jövőbeli generációkat is”.

(Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.