Greta Thunberg: Bla, bla, bla

2021 szeptember 28., kedd 11:54
26

„Állítsd helyre. Bla, bla, bla. Zöld gazdaság. Bla, bla, bla. Nettó nulla 2050-re. Bla, bla, bla. Ezt halljuk az úgynevezett vezetőintől. Szavak, amik jól hangzanak, de nem vezetnek tettekhez. A reményeink és ambícióink pedig belefulladnak az ígéreteikbe”

– mindezt Greta Thunberg mondta a Youth4Climate olaszországi csúcstalálkozóján tartott beszédében Milánóban. Thunberg így szidta, pontosabban utánozta a világ vezetőit az éghajlati vészhelyzet megoldására tett üres ígéreteik miatt.

Greta Thunberg a Youth4Climate találkozóján szeptember 28-án Fotó: PIERO CRUCIATTI/Anadolu Agency via AFP

Beszédében azt is elmondta, hogy „természetesen szükség van konstruktív párbeszédre”, de szerinte „az elmúlt 30 évnyi bla, bla, bla” sehova sem vezetett. Úgy gondolja azonban, hogy a kialakult helyzetet „még megfordíthatjuk”, amihez „azonnali, drasztikus kibocsátáscsökkentésre van szükség”, de ha ez nem történik meg, akkor minden úgy folytatódik, ahogy most, amikor „a vezetőink a szándékos cselekvésképtelenséggel elárulják a jelenlegi és a jövőbeli generációkat is”.

(Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt