Nyolc új áldozata van a járványnak

járvány
2021 szeptember 28., 07:20

513-ra nőtt a koronavírussal kórházban ápoltak száma (tavaly ilyenkor, a második hullám elején 693-an voltak). Közülük 74-en vannak lélegeztetőgépen.

link Forrás

Nyolc új áldozata is van a járványnak, az elmúlt héten naponta átlagosan öten haltak meg (egy éve ilyenkor kilenc volt a napi átlag).

link Forrás

A fertőzésszámokból most a szokottnál is kevésbé tudunk következtetéseket levonni, hiszen a fertőzött oltottak jelentős része valószínűleg nem jelenik meg a statisztikában. Az elvégzett teszteken belül 3,5 százalék a pozitívak aránya, ez megfelel az elmúlt hétnapi átlagnak.

link Forrás

Az oltási hajlandóság továbbra is nagyon alacsony, naponta 2700-an kapják meg az első adagot.

link Forrás

A legfrissebb és a hosszú távú járványtrendekért, nemzetközi összehasonlításokért érdemes követni a 444 járványoldalát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.