A CÖF-CÖKA meghívta magukhoz az EP tényfeltáró delegációját, hogy helyes útra térítse őket

belföld
2021 szeptember 29., 4:53
comments 8

A kormánypárt kedvenc civil szervezete, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) nyílt levélben hívta meg a héten Budapestre érkező EP tényfeltáró delegációját magukhoz, hogy tárgyilagosabb tájékoztatást tudjanak adni az EP képviselőinek a magyar civil szervezetekről.

„Sajtóhírek szerint a héten Budapestre érkezik a LIBE delegációja és mint minden hasonló esetben, amikor a hazai viszonyok kapcsán a "civil társadalommal" egyeztet, információk szerint ezúttal is szinte kizárólag külföldről finanszírozott NGO-kat kíván felkeresni” - kezdik a nyílt levelet.

A Békemeneteket szervező CÖF-CÖKA szerint a Nyílt Társadalom Alapítványhoz köthető NGO-k azért is fogadják az EP delegációt tárt karokkal, mert a LIBE-nek több olyan projektje is van, amivel több millió euróval támogatják a hazai szervezeteket.

Szerintük a LIBE az elmúlt években számos alkalommal megtehette azt komolyabb következmények nélkül, hogy nemzetállamok alkotmányos becsületébe, szuverenitási kérdéseibe szóljon bele, jogi-szakmainak álcázott politikai és ideológiai döntések megszavazásával.

„Ezek alapján rendkívül fontosnak tartjuk ezúton meghívni az Önök delegációjának tagjait egy szakmai beszélgetésre, ahol ugyan egy, az NGO-k egyoldalú megközelítésétől eltérő szempontrendszert ismerhetnek meg, viszont ennek eredményeként egy cizellált, a magyarországi viszonyokat tárgyilagosabban tükröző információhalmazzal távozhatnak tőlünk. Örömünkre szolgálna tehát, ha az Önök delegációja ezúttal letérne a korábbi helytelen útról, a honi viszonyaink kapcsán részletesebben tájékozódnak álláspontja kialakítása érdekében és ennek megfelelően bátorságot mutatva elfogadnák szíves meghívásunkat” - írják.

A delegáció Orbán Viktorral is szeretett volna találkozni, de a miniszterelnök azt visszautasította. (via Népszava)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt