A Márki-Zay-tábor hangulata arra utal, hogy be fog jutni a második fordulóba

szeptember 29., szerda 17:24
6

Márki-Zay Péter tartott először „eredményvárót” Budapesten a miniszterelnök-jelöltek közül, és bár hivatalos eredményekről még nincs szó, a hangulat arra utalt:

támogatói és aktivistái egyértelműen a jelölt második fordulóba jutására számítanak.

A 444 is arról írt délután, hogy Dobrev Klára és Karácsony Gergely mellett Márki-Zay Péter lehet az, aki bejut a második fordulóba, az eddig nyilvánosságra került eredmények is erre utalnak. Ez komoly meglepetés: sokáig egyértelműen a jobbikos Jakab Péter tűnt befutónak, nem a párton kívüli jelöltként induló hódmezővásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter.

Fotó: botost/444.hu

Az eredményvárón arról beszélt, szerinte csodaszámba megy, hogy vidéki polgármesterként, párt és médiatámogatás nélkül ilyen eredményt el tud érni. Úgy számol, százezernél több szavazatot kaphat, az előválasztási részvétel alapján pedig úgy gondolja, komoly rendszerváltó szándék van Magyarországon. Az előválasztáson kirobbant botrányok szerinte jobb, hogy most történtek meg, mintha a 2022-es választás előtt jönnének elő.

A budapesti eredményváró mellet még ma este Hódmezővásárhelyen is tart egy hasonló eseményt. Érezhető különbség ezzel szemben, hogy Jakab Péter csak online sajtótájékoztatót tart.

Választás 2022
A 444 választási melléklete

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt