EXKLUZÍV! Interjút készített Németh Zsolt Szijjártóval Strasbourgban

POLITIKA
2021 szeptember 29., 13:24
comments 1

„Kedves miniszter Úr! Kedves Péter” - így kezdődik az izzasztós „ interjú”, melyet Magyarország külügyminiszterével készített Németh Zsolt, a parlament külügyi bizottságának fideszes elnöke Strasbourgban. A beszélgetést a Facebook-oldalán osztotta meg.

Németh elmondta, mennyire örül, hogy megint az Európa Tanács épületében látja Szijjártót, ahol a magyar delegáció „évek óta húzza az igát”. Szerinte épp most érjük el a magyar elnökség csúcsát, „hiszen ezen a héten itt vagy te is”.

Németh és Szijjártó megtárgyalták, hogy azt remélték, Strasbourgban sikerül megvédeni azt a három fontos értéket, amit Brüsszelben támadnak, és ez részben sikerült is, bár néha túlerővel szemben kell oroszlánként küzdeniük.

A középpontban a családok, a nemzeti kisebbségek és a kereszténység védelme állnak, ebben egyetértett a két politikus. Szijjártó szerint a magyar elnökség elmúlt hónapjaiban ezeket az ügyeket sikerült láthatóvá tenni, hiába akarták valakik a szőnyeg alá söpörni. A külügyminiszter egyébként már Prágában van, ahová a hivatalos látogatásra érkező Orbán Viktort kísérte el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt