Lecserélték az MVM vezetőjét

gazdaság
2021 szeptember 29., 10:16
comments 3

Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter 2021. október 1-gyel Dr. Czepek Gábort nevezte ki az MVM Csoport élére - írja közleményében a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter. Kóbor György, korábbi elnök-vezérigazgató közös megegyezéssel távozik a cégtől.

Kóbor az NKM Nemzeti Közművek vezetője volt, majd már az MVM vezérigazgatójaként vezette le a folyamatot, amelyben a közműveket az állami villamosenergiai cégbe integrálták. Vezetése alatt vásárolta meg az MVM az ÉMÁSZ-t és az Innogy Ceska Republikát, az MVM üzleti árbevétele pedig 60 százalékkal nőtt. Kóbor részt vett a nemrég megkötött orosz gázszerződés létrehozásában és a horvátországi LNG terminál megvásárlásában is.

photo_camera Kóbor György 2017-ben, az ENKSZ Zrt. elnök-vezérigazgatójaként. Fotó: Máthé Zoltán

Utódja, Czepek Gábor egy másik állami óriás, a Szerencsejáték Zrt. éléről érkezik, 2018 vége óta vezette a vállalatot. Emellett pedig a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő igazgatóságának elnökeként is dolgozott.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt