A Nézőpont Intézet gyorsan kihozta, hogy nem nőtt az ellenzéki összefogás támogatottsága

POLITIKA
2021 szeptember 29., 4:34
comments 3

Nem változtak a pártpreferenciák érdemben sem az ellenzék előválasztása, sem a Fidesz aláírásgyűjtő akciója miatt, derül ki a kormánypárti Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából.

A Nézőpont Intézet azt kérdezte meg telefonos közvélemény-kutatásban 1000 embertől, hogy „melyik párt, vagy pártszövetség listájára szavazna, ha most vasárnap lennének a választások?”

photo_camera Fotó: Nézőpont Intézet

Az intézet azt írja, hogy „két mozgósító kampány összességében hatásában kiegyenlítette egymást, mindkét szavazótábor elszántabbá vált, de a két szavazótábor közötti versenyhelyzet nem változott.” Ha pedig a szeptemberi eredményeket vesszük alapul, az azt jelentené, hogy a Fidesz a 199-ből 120 mandátumot szerezne.

Azok, akik más pártra szavaznának, nem igazán azonosították, hogy melyikre, ami az intézet szerint a Mi Hazánk és a Kétfarkú Kutyapárt gyengeségét mutatja.

Frissítés:

A 444-en is futó Vox Populi blog szerzője, Tóka Gábor a Facebookon 2 dolgot említ a Nézőpont kutatásával kapcsolatban:

  • Az előválasztások esetleges hatása csak a második forduló utáni hetekre várható, ezért a Nézőpont felmérése szakmaiatlan;
  • a Nézőpont a biztos pártválasztókra hivatkozik, de a 2022-es esélyek szempontjából sokkal lényegesebb „összes pártválasztó” válaszai nem számolhatók ki a közleményükből. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy mégsem annyira működhetett jól a Fidesz ellenkampánya.
photo_camera A Nézőpont Intézet pártpreferencia-felméréseinek trendje Fotó: Vox Populi


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt