Ötszörös életfogytiglanra ítélték a férfit, aki egy marylandi szerkesztőségben mészárolt 2018-ban

2021 szeptember 29., szerda 4:09

Egy marylandi bíró ötszörös életfogytiglani börtönre ítélte kedden azt a férfit, aki 2018 júniusában fegyverével öt újságírót ölt meg a Capital Gazette című annapolisi újság szerkesztőségében, közölte az illetékes megyei ügyészség.

Az esküdtszék még júliusban bűnösnek mondta ki a 41 éves Jarrod Ramost az általa elkövetett mészárlásban.

Michael Wachs bíró az ötszörös életfogytiglani büntetésen felül további 345 év szabadságvesztésre ítélte Ramost, ezzel megakadályozva, hogy valaha is feltételesen szabadlábra helyezzék.

Ramos 2019 októberében bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott 23 vádpontban, de azzal érvelt, hogy mentális rendellenessége miatt büntetőjogilag nem felelősségre vonható. Az esküdtszék azonban néhány óra tanácskozás után elutasította az elmeállapotára hivatkozó védekezését.

Már a mészárlás napján kiderült, hogy a férfi bosszút akart állni, amiért a főleg helyi hírekkel foglalkozó lap évekkel korábban cikket írt egy zaklatási ügyéről. A cikk miatt 2012-ben rágalmazásért beperelte az újságot, ám a hosszúra nyúlt sajtópert elveszítette. Öt embert ölt meg.

Gyilkossági ügyének bírósági tárgyalását több ízben elhalasztották, részben a koronavírus-járvány miatt. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt