Ötszörös életfogytiglanra ítélték a férfit, aki egy marylandi szerkesztőségben mészárolt 2018-ban

bűnügy
2021 szeptember 29., 04:09

Egy marylandi bíró ötszörös életfogytiglani börtönre ítélte kedden azt a férfit, aki 2018 júniusában fegyverével öt újságírót ölt meg a Capital Gazette című annapolisi újság szerkesztőségében, közölte az illetékes megyei ügyészség.

Az esküdtszék még júliusban bűnösnek mondta ki a 41 éves Jarrod Ramost az általa elkövetett mészárlásban.

Michael Wachs bíró az ötszörös életfogytiglani büntetésen felül további 345 év szabadságvesztésre ítélte Ramost, ezzel megakadályozva, hogy valaha is feltételesen szabadlábra helyezzék.

Ramos 2019 októberében bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott 23 vádpontban, de azzal érvelt, hogy mentális rendellenessége miatt büntetőjogilag nem felelősségre vonható. Az esküdtszék azonban néhány óra tanácskozás után elutasította az elmeállapotára hivatkozó védekezését.

Már a mészárlás napján kiderült, hogy a férfi bosszút akart állni, amiért a főleg helyi hírekkel foglalkozó lap évekkel korábban cikket írt egy zaklatási ügyéről. A cikk miatt 2012-ben rágalmazásért beperelte az újságot, ám a hosszúra nyúlt sajtópert elveszítette. Öt embert ölt meg.

Gyilkossági ügyének bírósági tárgyalását több ízben elhalasztották, részben a koronavírus-járvány miatt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.