A Facebook részben nyilvánosságra hozta a belső kutatásait arról, hogy hogyan hat az Instagram a tinédzserek mentális egészségére

2021 szeptember 30., csütörtök 9:21

A Facebook nyilvánosságra hozta annak a belső kutatási anyagnak egy részét, ami azzal foglalkozik, hogy a vállalat tulajdonában lévő Instagram milyen hatással van a tinédzserek mentális egészségére, írja a Verge. A hónap elején a Wall Street Journal közölt oknyomozó cikket arról, hogy az Instagram belső kutatása alapján a cégnél tudtak arról, hogy a szolgáltatás káros a fiatalok egészségére. Akkor a Facebook azzal reagált, hogy a lap félreértelmezte a kutatási eredményeket, azokból egyszerűen nem következik, hogy az Instagram toxikus lenne a tinédzserlányok számára.

A Facebook amerikai idő szerint szerda késő este két pdf-et osztott meg oldalán. Nem sokkal később a Wall Street Journal további négy belső dokumentumot is bemutatott. A lap újságírója, Jeff Horwitz azt állítja, hogy a Facebook pár perccel azután rakta ki a két dokumentumot, hogy a lap jelezte a cégnek, egy órán belül élesítik a cikküket a témában.

Az első cikk megjelenése óta nagy volt a nyomás a Facebookon, hogy nyilvánosságra hozza a belső dokumentumokat. A WSJ cikkeiben többek között kiemelte, hogy az Instagramnál számos problémáról tudtak: például, hogy a fiatal lányok 32 százaléka mondta azt, hogy amikor rosszul érzik magukat a testük miatt, az Instagram használata csak ront a helyzeten.

A Facebook által megosztott dokumentumokban ezek az állítások egy kicsit más keretezéssel, de végül is visszaköszönnek. A Facebook például úgy értelmezte az adatokat, hogy a kisebb életelégedettséggel rendelkező fiatalok nagyobb eséllyel mondják azt, hogy az Instagram ront azon, ahogy érzik magukat.

A dokumentumok kevéssel azelőtt váltak nyilvánossá, hogy a Kongresszus illetékes bizottsága csütörtökön meghallgatást fog tartani a Facebook és az Instagram gyerekek mentális egészségére gyakorolt hatásáról.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt