Amíg az ellenzék számol, a kormány hadgyakorlatozik

háború
2021 szeptember 30., 12:27

Üzenetértékű fotósorozatot lőttek magukról a kormánytagok a hajmáskéri katonai lőtérről. Teljes harci készültségbe került a kormány a hét második felére. Csütörtökön a hajmáskéri Központi Gyakorló- és Lőtéren kialakított tábori sátorban tartanak kormányülést, majd megnézik a Honvédség őszi hadgyakorlatát. És néhányuknak annyira megtetszett a terepszínű ruha, hogy még a honvédelmi minisztert is túlöltözték.

Orbán Viktor az oldalán olyan hadvezérnek szerette volna mutatni magát, mint aki éppen utolsó rohamra küldi az embereit:

photo_camera Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Bár nehéz megtalálni a logikát, ami alapján Orbán Viktornak, Pintér Sándornak vagy Nagy Istvánnak elég volt egy fekete széldzseki, míg Tállai Andrásra ráhúzták a militaryt:

photo_camera Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Rogán Antal, Mager Andrea, Palkovics László és Semjén Zsolt sem úszta meg:

photo_camera Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTI/MTVA

Orbán Balázs egyből megpróbált összeolvadni egy harci járművel:

photo_camera Fotó: Orbán Balázs/Facebook

Egyedül a korábban vezérezredesként szolgáló Benkő Tibor honvédelmi miniszter nem érezte azt, hogy különösebben rá kellett volna készülnie a hadgyakorlatra, és egyszerű, csíkos pulcsiban jelent meg a teljes készültségben lévő kollégái között:

photo_camera Fotó: Varga Judit/Facebook

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.