Dobrev Klára: Nem tárgyalunk a visszalépésekről, nem erről szól a választás

POLITIKA
2021 szeptember 30., 19:23
comments 5

A DK központjában mondta el csütörtök este győzelmi beszédét Dobrev Klára, aki a legtöbb szavazatot szerezte meg a miniszterelnök-jelöltek közül az előválasztáson.

Előtte azonban Gyurcsány Ferenc beszélt, többek közt arról, hogy Dobrev Klára csodálatos, és a DK aktivistái is csodálatosak.

photo_camera Fotó: Szász Zsófi/444

Dobrev Klára beszédében gratulált az előválasztáson indulóknak, a győzteseknek és a veszteseknek is. Kiemelte a politikusnőket, akik most nyerni tudtak, az ő neveiket - mint mondta, a bátrakét - egyenként fel is sorolta. Hozzátette, még mindig nincs elég nő a politikában, de egy választáson már elindulni is példaértékű Orbán országában, ahol a miniszterelnök azt mondja, hogy a politika nem nőknek való.

Dobrev a miniszterelnök-jelölteknek is köszönetet mondott. Egy tisztességes, demokratikus, néha fűtött hangulatú versenyen vagyunk túl - mondta. Szerinte sikerült megmutatni, hogy milyen, ha a politikai versengés az országról és az emberekről szól, nem a gyűlölködésről és a személyeskedésről.

Viszont az előválasztásnak nincs még vége, készülnek a második fordulóra. „Meg nem állunk, míg le nem bontjuk Orbán Viktor rendszerét” - mondta. Hozzátette, a változás most kezdődött el, az elmúlt hetekben. „Meg nem állunk addig, míg azt nem mondhatjuk, hogy egy európai demokratikus köztársaságban élünk. Ez a cél vezérel”.

Kollégánk, Czinkóczi Sándor azt kérdezte Dobrevtől, mit gondol arról, hogy Márki-Zay Péter ma azt mondta, nem kizárt, hogy Dobrev javára lépjen vissza, mert vele több dologban ért egyet, mint Karácsonnyal, de az a gondja ezzel, hogy az egy ajándék lenne a Fidesznek. „Én az országgal foglalkozom” - reagálta Dobrev. „A hatalomtechnikai játékok nem idegenek a politikától, és ez tök rendben van. Számítgatások, kalkulációk. Én nem ilyen vagyok”.

link Forrás

Hozzátette, ha egészségügyről vagy oktatáspolitikáról kéne beszélni, arról órákat tudna beszélni. Kollégánk kérdésére, hogy akkor ezek szerint Gyurcsány Ferenc fog-e erről tárgyalni, Dobrev azt felelte: senki nem fog tárgyalni. Nem erről szól a választás, tette hozzá a győztes miniszterelnök-jelölt. Az RTL visszalépésekre vonatkozó kérdésére válaszolva Dobrev elismételte, hogy nem akar hatalomtechnikai dolgokkal foglalkozni, a 24.hu újságírójának pedig Molnár Csaba mondta azt, hogy hülyeség, hogy a Fidesz malmára hajtanák a vizet.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.