Fekete-Győr nem biztos benne, hogy a Momentum kiáll valamelyik jelölt mellett

2021 szeptember 30., csütörtök 20:09
12

A Partizán az első fordulót értékelő műsorában Fekete-Győr András pocséknak és egyértelmű kudarcnak nevezte a szereplését: az öt jelölt között a szavazatok 3 százalékával az utolsó helyen végzett, és kiesett. Ugyanakkor a párt által nyert 14 képviselőjelölti helyet sikernek tartja. Azt mondta, még friss az élmény, a Momentum egy "tanuló párt", és a választók most azt a visszajelzést adták, hogy

"András, még tanulnod kell".

Kampánya egyik mélypontjának a Partizánnak adott interjúját nevezte.

Amikor Gulyás a felelősségét kezdte firtatni, és hogy levonja-e a következtetést (lemond-e a pártelnökségről), Fekete-Győr azzal hárított, hogy erről nem ő, hanem a közösség fog dönteni.

Arra a kérdésre, hogy Karácsony Gergely vagy Márki-Zay Péter támogatását fogja-e majd javasolni a választóiknak a második fordulóban, azt válaszolta, hogy erről még nincs döntés. Mint mondta, mindkét jelölt megkereste, és mindegyikkel fog beszélni.

Mindkettőt esélyesnek tartja Dobrev Klára legyőzésére,és szerinte mindkettejüknek van esélye legyőzni Orbán Viktort, szemben Dobrev Klárával.

Mint mondta, most azt kell eldönteniük, hogy melyek azok a programpontok, amikben együtt tudnak működni a miniszterelnök-jelöltekkel. Erről a következő 2-3 napban kell dönteniük. A támogatandó jelölt személyéről pedig legkésőbb a jövő héten.

Fekete-Győr szerint a Momentum tagjai is megosztottak a kérdésben, és tud arról, hogy közülük sokan nem rá szavaztak, hanem Karácsonyra vagy MZP-re.

Szerinte Márki-Zay harsányabban képviselte a kampány során a megújulás igényét, de Karácsony utolsó pillanatos kiállása Tóth Csaba mögül szintén fontos gesztus volt.

Mint mondta, ő személy szerint szereti a határozott álláspontokat,

ezzel együtt sem biztos benne, hogy a Momentum végül kiáll majd valamelyik jelölt mellett.Arra a kérdésre, hogy nem lett volna-e jobb még az első forduló ellőtt visszalépni valamelyik jelölt javára, Fekete-Győr azt mondta, hogy sokan győzködték erről, de kíváncsi volt a választók véleményére, meg akarták mutatni az új generációt, és az RTL-Klub nézői előtt ő is meg akarta mutatni magát.


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt