Márki-Zay: Karácsony nem elszámoltatta az elődeit, hanem kitüntette

POLITIKA
2021 szeptember 30., 20:01
comments 3

Márki-Zay Pétert olyan nagyon nem lepte meg, hogy párt nélkül is a harmadik legtöbb szavazatot tudta begyűjteni az előválasztáson az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek versenyében, hiszen amikor a harmadik legtöbb aláírást tudták összeszedni, már akkor látta, hogy képesek lehetnek erre. Dicsérte aktivistáit, és hangsúlyozta, hogy Karácsony és Dobrev sokkal több pénzt költött a kampányra, mint ő. Azt viszont nem tudta megmondani, mit rontott el Jakab Péter, hogy a jobbikos jelölt meglepően rosszul szerepelt.

„A legfontosabb dolog, hogy Orbán Viktort ki tudja legyőzni, és meg vagyok győződve róla, hogy én tudnám” - mondta a Partizán élő adásában arra válaszolva, miért kellene inkább Karácsony Gergelynek visszalépnie az ő javára, és nem fordítva. A hódmezővásárhelyi polgármester szerint ráadásul ő már csak a Jobbik szavazóival együtt is jobb eredményt érne el még Dobrevnél is.

Márki-Zay szerint még nem eldöntött, ki kinek a javára lép vissza, erről egyeztetni kell, de azt tartja, hogy Dobrev Klárának lenne a legkevesebb esélye legyőzni a Fideszt, és Karácsony Gergely is kevésbé tudná megszólítani például a kiábrándult fideszeseket.

A polgármester szerint ráadásul neki - két baloldali jelölttel szemben - a második fordulóban talán akkor lenne a legnagyobb esélye győzni, ha senki nem lépne vissza. Valószínűleg úgy számol, hogy a kiesett miniszterelnök-jelöltek, azaz a jobbikos Jakab Péter és a momentumos Fekete-Győr András szavazói közül ő tudna a legtöbb embert elhozni.

„Hát, ez nagyon kedves” - mondta Márki-Zay arra, hogy Karácsony Gergely azt mondta, a Karácsony-kormányban Márki-Zay lenne a miniszterelnök jobbkeze, és bármilyen pozíciót kérhetne a kormányban, de azt felrótta a főpolgármesternek, hogy szerinte nem eléggé elkötelezett az elszámoltatás mellett.

„Karácsony nem elszámoltatta az elődeit, hanem kitüntette” - mondta.

Márki-Zay ugyanakkor így sem zárta ki a visszalépést, de „nem írt listát” arról, milyen követelései lennének a támogatásáért cserébe, a megrendelt közvélemény-kutatásoknak pedig nem ad hitelt, szerinte a lényeg az, hogy ki tudja nagyobb eséllyel leváltani Orbán Viktort és „Magyarország 1000 éves történelmének legkorruptabb rendszerét.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt