Márki-Zay: Karácsony nem elszámoltatta az elődeit, hanem kitüntette

POLITIKA
2021 szeptember 30., 20:01
comments 3

Márki-Zay Pétert olyan nagyon nem lepte meg, hogy párt nélkül is a harmadik legtöbb szavazatot tudta begyűjteni az előválasztáson az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek versenyében, hiszen amikor a harmadik legtöbb aláírást tudták összeszedni, már akkor látta, hogy képesek lehetnek erre. Dicsérte aktivistáit, és hangsúlyozta, hogy Karácsony és Dobrev sokkal több pénzt költött a kampányra, mint ő. Azt viszont nem tudta megmondani, mit rontott el Jakab Péter, hogy a jobbikos jelölt meglepően rosszul szerepelt.

„A legfontosabb dolog, hogy Orbán Viktort ki tudja legyőzni, és meg vagyok győződve róla, hogy én tudnám” - mondta a Partizán élő adásában arra válaszolva, miért kellene inkább Karácsony Gergelynek visszalépnie az ő javára, és nem fordítva. A hódmezővásárhelyi polgármester szerint ráadásul ő már csak a Jobbik szavazóival együtt is jobb eredményt érne el még Dobrevnél is.

Márki-Zay szerint még nem eldöntött, ki kinek a javára lép vissza, erről egyeztetni kell, de azt tartja, hogy Dobrev Klárának lenne a legkevesebb esélye legyőzni a Fideszt, és Karácsony Gergely is kevésbé tudná megszólítani például a kiábrándult fideszeseket.

A polgármester szerint ráadásul neki - két baloldali jelölttel szemben - a második fordulóban talán akkor lenne a legnagyobb esélye győzni, ha senki nem lépne vissza. Valószínűleg úgy számol, hogy a kiesett miniszterelnök-jelöltek, azaz a jobbikos Jakab Péter és a momentumos Fekete-Győr András szavazói közül ő tudna a legtöbb embert elhozni.

„Hát, ez nagyon kedves” - mondta Márki-Zay arra, hogy Karácsony Gergely azt mondta, a Karácsony-kormányban Márki-Zay lenne a miniszterelnök jobbkeze, és bármilyen pozíciót kérhetne a kormányban, de azt felrótta a főpolgármesternek, hogy szerinte nem eléggé elkötelezett az elszámoltatás mellett.

„Karácsony nem elszámoltatta az elődeit, hanem kitüntette” - mondta.

Márki-Zay ugyanakkor így sem zárta ki a visszalépést, de „nem írt listát” arról, milyen követelései lennének a támogatásáért cserébe, a megrendelt közvélemény-kutatásoknak pedig nem ad hitelt, szerinte a lényeg az, hogy ki tudja nagyobb eséllyel leváltani Orbán Viktort és „Magyarország 1000 éves történelmének legkorruptabb rendszerét.”

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.