Novák Katalin: Azok a várandós nők is visszakapják az szja-t, akik még idén elérik a terhesség 12. hetét

2021 szeptember 30., csütörtök 18:25
11

Nemcsak a gyereket nevelő szülőknek, hanem azoknak a nőknek is jár az szja-visszatérítés, akik még 2021-ben betöltik a terhesség 12. hetét – mondta el Novák Katalin családokért felelős miniszter csütörtökön a Kossuth Rádióban, illetve Facebook-oldalán is ezt írta.

Gulyás Gergely a szerdai kormányinfón már közölte, „nem lehetséges, hogy az idei növekedés ne érje el az 5,5 százalékot”, ami azt jelenti, hogy a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadót visszakapják a 18 év alatti gyereket nevelő, vagy gyereket váró családok. Mindenkinek jár az adóvisszatérítés, aki 2021-ben egyetlen napon is jogosult a családi adókedvezményre.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Novák Katalin azt mondta, ebbe beletartoznak azok a kismamák is, akik idén elérik a terhesség 12. hetét. Tehát azok, akik még az elkövetkező másfél hétben teherbe esnek, jogosultak lesznek az adókedvezményre.

Újdonság, hogy a gyerekes katás kisvállalkozók is jogosultak erre, ők az idén befizetett tételes adójuk egynegyedét kapják vissza.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt