Novák Katalin: Azok a várandós nők is visszakapják az szja-t, akik még idén elérik a terhesség 12. hetét

belföld
2021 szeptember 30., 18:25
comments 11

Nemcsak a gyereket nevelő szülőknek, hanem azoknak a nőknek is jár az szja-visszatérítés, akik még 2021-ben betöltik a terhesség 12. hetét – mondta el Novák Katalin családokért felelős miniszter csütörtökön a Kossuth Rádióban, illetve Facebook-oldalán is ezt írta.

Gulyás Gergely a szerdai kormányinfón már közölte, „nem lehetséges, hogy az idei növekedés ne érje el az 5,5 százalékot”, ami azt jelenti, hogy a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadót visszakapják a 18 év alatti gyereket nevelő, vagy gyereket váró családok. Mindenkinek jár az adóvisszatérítés, aki 2021-ben egyetlen napon is jogosult a családi adókedvezményre.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter
photo_camera Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Novák Katalin azt mondta, ebbe beletartoznak azok a kismamák is, akik idén elérik a terhesség 12. hetét. Tehát azok, akik még az elkövetkező másfél hétben teherbe esnek, jogosultak lesznek az adókedvezményre.

Újdonság, hogy a gyerekes katás kisvállalkozók is jogosultak erre, ők az idén befizetett tételes adójuk egynegyedét kapják vissza.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.