Orosz Anna fölényesen győzött Újbudán Gy. Németh Erzsébet ellen

POLITIKA
2021 szeptember 29., 23:04
Orosz Anna, Újbuda alpolgármestere, a Momentum képviselőjelöltje
photo_camera Orosz Anna, Újbuda alpolgármestere, a Momentum képviselőjelöltje Fotó: botost/444.hu

Nehezen volt megjósolható, hogy a budai kerületekben inkább a DK-s vagy a momentumos jelöltek kerekednek majd felül, de egyelőre úgy tűnik, hogy a fiatalabb generáció itt már könnyebben utat tört magának.

Újbudán - Budapest 2. számú választókerületében - kifejezetten könnyen: ott a momentumos Orosz Anna - aki egyben a kerület alpolgármestere - rettenetesen megverte Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettest.

Orosz Annára - akit az MSZP, a Párbeszéd és Márki-Zay Péter mozgalma is támogatott - 8445-en szavaztak, ami majdnem a szavazatok 69 százalékát jelenti. Gy. Németh, akit pártján kívül csak az LMP támogatott, be kellett érje 3801 szavazattal és 31 százalékkal.

De győzött a Momentum a Hegyvidéken is, bár sokkal szorosabb versenyben. Itt Hajnal Miklós (Jobbik, MSZP, Párbeszéd támogatással) 5381 voksot szedett össze, előzve a 4803-ig jutó DK-s Komáromi Zoltánt. A diadalhoz kellett az is, hogy az Új Világ Néppárt színeiben induló Visi Piroska elvigyen 1520 szavazatot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.