Orosz Anna fölényesen győzött Újbudán Gy. Németh Erzsébet ellen

POLITIKA
2021 szeptember 29., 23:04
Orosz Anna, Újbuda alpolgármestere, a Momentum képviselőjelöltje
photo_camera Orosz Anna, Újbuda alpolgármestere, a Momentum képviselőjelöltje Fotó: botost/444.hu

Nehezen volt megjósolható, hogy a budai kerületekben inkább a DK-s vagy a momentumos jelöltek kerekednek majd felül, de egyelőre úgy tűnik, hogy a fiatalabb generáció itt már könnyebben utat tört magának.

Újbudán - Budapest 2. számú választókerületében - kifejezetten könnyen: ott a momentumos Orosz Anna - aki egyben a kerület alpolgármestere - rettenetesen megverte Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettest.

Orosz Annára - akit az MSZP, a Párbeszéd és Márki-Zay Péter mozgalma is támogatott - 8445-en szavaztak, ami majdnem a szavazatok 69 százalékát jelenti. Gy. Németh, akit pártján kívül csak az LMP támogatott, be kellett érje 3801 szavazattal és 31 százalékkal.

De győzött a Momentum a Hegyvidéken is, bár sokkal szorosabb versenyben. Itt Hajnal Miklós (Jobbik, MSZP, Párbeszéd támogatással) 5381 voksot szedett össze, előzve a 4803-ig jutó DK-s Komáromi Zoltánt. A diadalhoz kellett az is, hogy az Új Világ Néppárt színeiben induló Visi Piroska elvigyen 1520 szavazatot.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.