Orosz Anna fölényesen győzött Újbudán Gy. Németh Erzsébet ellen

2021 szeptember 29., szerda 23:04
5
Orosz Anna, Újbuda alpolgármestere, a Momentum képviselőjelöltje Fotó: botost/444.hu

Nehezen volt megjósolható, hogy a budai kerületekben inkább a DK-s vagy a momentumos jelöltek kerekednek majd felül, de egyelőre úgy tűnik, hogy a fiatalabb generáció itt már könnyebben utat tört magának.

Újbudán - Budapest 2. számú választókerületében - kifejezetten könnyen: ott a momentumos Orosz Anna - aki egyben a kerület alpolgármestere - rettenetesen megverte Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettest.

Orosz Annára - akit az MSZP, a Párbeszéd és Márki-Zay Péter mozgalma is támogatott - 8445-en szavaztak, ami majdnem a szavazatok 69 százalékát jelenti. Gy. Németh, akit pártján kívül csak az LMP támogatott, be kellett érje 3801 szavazattal és 31 százalékkal.

De győzött a Momentum a Hegyvidéken is, bár sokkal szorosabb versenyben. Itt Hajnal Miklós (Jobbik, MSZP, Párbeszéd támogatással) 5381 voksot szedett össze, előzve a 4803-ig jutó DK-s Komáromi Zoltánt. A diadalhoz kellett az is, hogy az Új Világ Néppárt színeiben induló Visi Piroska elvigyen 1520 szavazatot.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt