Czeglédy: A nagy arccal induló, legtöbb pénzből kampányoló Karácsony, aki Szombathelyre sem találna el magától, vidéken csúfosan leszerepelt

POLITIKA
2021 október 1., 8:59
comments 30
photo_camera Dobrev Klára és Czeglédy Csaba Fotó: Czeglédy Csaba FB

Megkezdődött a kóstolgatás a Demokratikus Koalíció és Karácsony Gergely között az előválasztás második fordulója előtt.

Czeglédy Csaba, a DK Szombathelyen győztes jelöltje péntek délelőtt a Facebookon szállt bele a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjébe, aki hét százalékkal maradt le Dobrev Klára mögött, majd tárgyalásokat kezdeményezett a harmadik helyezett Márki-Zay Péterrel, hogy lépjen vissza a javára. Czeglédy azt írta:

„A rendkívül nagy arccal, legtöbb pénzből kampányoló Karácsony, aki sofőr nélkül Szombathelyre sem találna el magától, vidéken csúfosan leszerepelt.”

(Czeglédy a nagy arcú félmondatot később törölte, de az üzenet így is átjön.)

A DK-s politikus azt írja, hogy Márki-Zay harmadik helye megérdemelt, gratulációt érdemel, Karácsony viszont nem véletlenül erőltette a kétfordulós választást, mert tudta, hogy egy fordulóban nincs esélye Dobrev ellen. Szerinte Karácsony most a szabályok további hajlítására tör, amikor visszalépésekben gondolkozik, és az a célja, hogy csak két jelölt versenyezzen a második körben három helyett:

„Úgy akarja csűrni-csavarni, hogy a végén ő nyerjen, mert azt hiszi, hogy ez jár neki. Ne vegye el az érdemi választás lehetőségét a kormányváltást akaró választóktól! Bátorság és küzdeni tudás nélkül akar Hazánk miniszterelnöke lenni?”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt