Czeglédy: A nagy arccal induló, legtöbb pénzből kampányoló Karácsony, aki Szombathelyre sem találna el magától, vidéken csúfosan leszerepelt

POLITIKA
2021 október 01., 08:59
comments 29
Dobrev Klára és Czeglédy Csaba
photo_camera Dobrev Klára és Czeglédy Csaba Fotó: Czeglédy Csaba FB

Megkezdődött a kóstolgatás a Demokratikus Koalíció és Karácsony Gergely között az előválasztás második fordulója előtt.

Czeglédy Csaba, a DK Szombathelyen győztes jelöltje péntek délelőtt a Facebookon szállt bele a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjébe, aki hét százalékkal maradt le Dobrev Klára mögött, majd tárgyalásokat kezdeményezett a harmadik helyezett Márki-Zay Péterrel, hogy lépjen vissza a javára. Czeglédy azt írta:

„A rendkívül nagy arccal, legtöbb pénzből kampányoló Karácsony, aki sofőr nélkül Szombathelyre sem találna el magától, vidéken csúfosan leszerepelt.”

(Czeglédy a nagy arcú félmondatot később törölte, de az üzenet így is átjön.)

A DK-s politikus azt írja, hogy Márki-Zay harmadik helye megérdemelt, gratulációt érdemel, Karácsony viszont nem véletlenül erőltette a kétfordulós választást, mert tudta, hogy egy fordulóban nincs esélye Dobrev ellen. Szerinte Karácsony most a szabályok további hajlítására tör, amikor visszalépésekben gondolkozik, és az a célja, hogy csak két jelölt versenyezzen a második körben három helyett:

„Úgy akarja csűrni-csavarni, hogy a végén ő nyerjen, mert azt hiszi, hogy ez jár neki. Ne vegye el az érdemi választás lehetőségét a kormányváltást akaró választóktól! Bátorság és küzdeni tudás nélkül akar Hazánk miniszterelnöke lenni?”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.