Egy közért tartályából mentettek ki egy rendkívül ritka narancssárga homárt

ÉLET
2021 október 01., 17:48
comments 5

Rendkívül ritka, narancssárga színű homárt mentettek ki egy ontariói közért ráktároló víztartályából. Ez a színárnyalat annyira ritka, hogy harmincmillió homárból egy, ha ilyen. És az ilyen narancssárga homároknak a természetben sincs könnyű dolguk, mert a többi, barnás-vöröses árnyalatú homár kötekedni szokott velük.

link Forrás

A bolt menedzserének is az tűnt fel, hogy a tartályban a többi homár folyamatosan kötekedik répaszínű társukkal. "Eléggé feltűnő volt, nem mindennap látni olyan homárt, aminek ilyen előfőzött színe van" - nyilatkozta Niki Lundquist, a bolt menedzserének a felesége. "Az, hogy kötekednek vele, és egy tartályban van, szörnyű halálnak tűnt, úgyhogy fontolgatni kezdtük, hogy mit tehetnénk" - mesélte.

Lundquisték végül a létező legkanadaibb megoldást választották: 16 kanadai dollárért megvásárolták a homárt, majd egy hűtődobozban, gondosan nedvesen tartva elvitték a torontói akváriumba, ahol azóta sikerült is elhelyezni. Az akvárium közleménye szerint az időközben "Csipinek" (Pinchy) elkeresztelt állat "2222remekül beilleszkedett új otthonában, és briliánsan érzi magát".

Amilyen ritka a narancs színű homár, olyan gyakori szereplője a híreknek az elmúlt napokban: a múlt héten egy arizonai étteremben mentettek meg egy példányt, ami azóta a scottsdale-i akvárium lakója. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.