Ha jobban megnézzük, nem tarolt a DK az előválasztáson

POLITIKA
2021 október 01., 17:05
comments 2

Még tartott az előválasztás első fordulója, amikor a sátrakban dolgozó aktivistáktól terjedni kezdett a hír, hogy a Demokratikus Koalíció és Dobrev Klára nagyon vezet. „Klári iszonyatosat megy” – írta Gyurcsány Ferenc. Szeptember 29-én az első eredmények is meghökkentően nagy DK- és Dobrev-fölényt vetítettek előre, a média pedig tarolásként kezdte tálalni az eredményt, és az első fordulós, abszolút Dobrev-győzelem esélye is felmerült.

link Forrás

Aztán ahogy érkeztek azoknak a főleg budapesti körzeteknek az eredményei, ahol magas volt a részvétel, kezdett árnyalódni a kép. Dobrev Klárára összesen 214 319 ember, a választók 34,76 százaléka szavazott. A második Karácsony Gergely lett, 168 396 szavazttal, ami a választók 27,31 százaléka. A különbség 7,45 százalékpont. Karácsonyt alig lemaradva (6,88 százalékponttal) követi Márki-Zay Péter, 125 944 szavazattal.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.