Újraszámolják a szavazatokat az előválasztás legszorosabb versenyében

2021 október 1., péntek 16:45

Újraszámolják az előválasztáson szavazatokat a budapesti 18-as választókerületeben, ahol a Momentum jelöltje, Tóth Endre mindössze 73 szavazattal győzte le az MSZP egykori elnökét, az előválasztáson a Liberálisok támogatásával a DK jelöltjeként induló Molnár Gyulát, írja a Telex.

Az Országos Előválasztási Bizottság a lap kérdésére azt mondta, hogy amennyiben két jelölt között két százalékpontnál kisebb a különbség, automatikusan újraszámolják a szavazatokat.

Ez itt adott volt, Tóth mindössze 0,64 százalékponttal nyert.

A budapesti 18-as az egyik nyerhető körzet a 2022-es választáson, Molnár, a választókerület jelenlegi parlamenti képviselője Németh Zsoltot, a Fidesz egyik alapítóját tudta legyőzni szoros versenyben, kevesebb, mint kilencszáz szavazattal.

A budapesti 18-as választókerület mellett a Bács-Kiskun megyei 6-os választókerületben, Baján is újraszámolják a szavazatokat, írja a Telex. Itt is Momentum-DK párharc alakult nagyon szorosan, a momentumos Kiss László mindössze 33 szavazattal, 0,86 százalékponttal győzte le a DK-s László Károlyt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt