Nagy Feró szerint "elenyésző probléma" a melegeké, mert az ő falujában szerinte például egy sincs

POLITIKA
2021 október 02., 06:07
comments 16

Egy órán át beszélgetett új, előfizetős műsorában Veiszer Alinda Nagy Feró rezsimbarát, Kossuth-díjas előadóművésszel, amiben az azt megtekintő Haász János beszámolója alapján bő terjedelemben fejtette ki nézeteit a melegekről. Leginkább arról, hogy nem nagyon kéne ugrálniuk.

Nagy, aki zenészként tökéletesen kvalifikálatlan rá, hogy érdemben tudjon megnyilvánulni a kérdésben, a beszélgetésben azt fejtegeti, hogy szerinte "elenyésző probléma" a melegeké, már csak azért is, mert a faluban, ahol él, szerinte "nincs egy se".

"Nem olyan nagy probléma ez. És ha ő nem megy ki az utcára, és nem követeli, hogy tessék engem becsülni, de mire? Azért, mert transzvesztita vagy? Ne hülyéskedjünk már!" - fejtegette, amihez még azt is hozzátette, hogy ő se vonul női nemiszervet ábrázoló transzparensekkel az utcán.

A beszélgetésnek ebben a részében Nagy pontosan böfögi vissza a kormánypropagandát az óvodákban a gyerekeket átnevelő melegekről, bár azt maga is elismeri, hogy ilyesmi Magyarországon tudomása szerint nem történt. De szerinte "ez egy komoly veszély".

Veiszer felvetésére, hogy az elmúlt hetekben több erőszakos cselekmény áldozatául estek melegek, Nagy azt fejtegeti, hogy "ezt tulajdonképpen ők provokálták ki", majd megismétli a szélsőjobboldali toposzt a Pride-ról, hogy ott kamionokon "éppen csak nem szeretkező" férfiak ölelgetik egymást, állítván, hogy ezt ő a saját szemével látta "négy éve vagy mikor". Veiszer erre azt feleli, hogy ő 2006 óta jár Pride-ra, amin nincsenek kamionok, azt Nagy annyival intézi el, hogy "akkor nem tudom, mikor... előtte lehetett".

A téma lezárásaként Nagy még kifejti, hogy őt nem zavarja, ha valaki mást gondol, máshogy akar élni, nem érdekli, ha valaki transzvesztita, csak őt ne provokálja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.